Aki nem érné be ezekkel az újdonságokkal, annak néhány még be sem mutatott film megnézésére is alkalma adódik a Moziünnep alatt a premier előtti vetítéseken.

Woody Allen Melinda és Melinda című alkotásában ugyannak az eseménysornak két oldalát ismerhetjük meg. A kerettörténet szerint egy francia étteremben ücsörgő baráti társaság fogadást köt: minden témából lehet vidám és tragikus filmet is írni. Ezt példázza Melinda kétszer leforgatott története. Az alaphelyzet ugyanaz: a nő öngyilkos akar lenni, nyugtatót vesz be, majd ellátogat barátaihoz, a manhattani művészpárhoz, akik épp egy gazdag producernél szeretnének bevágódni.

Melinda és Melinda | Will Ferrell, Radha Mitchell, Steve Carell

A Pofonok völgye című akció-vígjáték rendezője és főszereplője Ázsia egyik legfelkapottabb komikusa, Stephen Chow. A filmben Szutyok köz lakói veszik föl a harcot a rettegett Baltás bandával.

A Még egy csók-ban Ken Loach, a Nevem: Joe és az Édes kamaszkor rendezője a különböző kultúrák találkozásának buktatóit mutatja be egy muzulmán fiú és katolikus szerelme történetén keresztül.

Még nagyobb kuriózum lesz az idei Magyar Filmszemle győztesének vetítése. Vranik Roland Fekete kefe című alkotását a Művész Mozi tűzi műsorra, két hónappal megelőzve az augusztusra időzített premiert. A film négy fiatal fiú, a kéményseprő csoport egy napját követi nyomon.

Az újdonságokkal való megismerkedés mellett a Moziünnep alatt lehetőség adódik a mulasztások pótlására is. A szervezők idén nagy súlyt fektetnek a magyar filmekre, ezért ha valaki lemaradt volna a Le a fejjel! című vígjátékról, az Annette Beningnek Oscar-jelölést hozó Csodálatos Júliá-ról, a Sorstalanság-ról, az Üvegtigris-ről, a Dealer-ről, a Másnap-ról, az Állítsátok meg Terézanyut! filmváltozatáról vagy a Nyócker-ről, most kihasználhatja a 320 forintos jegyár nyújtotta alkalmat.

A hagyományos mozikból lassacskán kifutó filmek is visszakerülnek a kínálatba a Moziünnep hétvégéjére Újra a mozikban címszó alatt. Így lehet elcsípni a Robotok című animációs filmet, a Julia Roberts és Jude Law főszereplésével készült Közelebb! című szerelmi drámát, az Oscar-díjas Belső tenger-t, Török Ferenc közönségdíjas Szezon-ját vagy Az élet egy csoda című vérbeli Kusturica-filmet.