2006 januárjában kezdődik a Rambo negyedik részének forgatása. A népszerű akció-sorozat folytatásában a Sylvester Stallone által megformált harcos békés életet él szerettei körében egy kisvárosban, de nem nézi tétlenül, mikor megtámadnak egy indián családot.

A Nu Image nevű produkciós cég megvásárolta a Rambo-szériához fűződő jogokat a Miramaxtól. A Rambo IV forgatása 2006 januárjában, Bulgáriában kezdődik majd, de Indiában és az Egyesült  Államokban is fognak készíteni felvételeket.

Sylvester Stallone idén májusban írta alá a szerződést a Nu Image-dzsel. Az új Rambo állítólag a Szalmakutyák-hoz hasonló bosszúfilm lesz. Stallone elmondta, hogy a forgatókönyv szerint a történet kezdetén Rambo már beilleszkedett az amerikai társadalomba, 15 éve békésen él családjával, de még mindig a hadseregnek dolgozik. A hivatása rákényszeríti, hogy szeretteivel együtt egy isten háta mögötti helyre költözzön. A kisvárosban egy, a fehérek felsőbbségét hirdető csoport megtámad egy navajó indián családott. Rambo élete kockáztatásával megmenti a tízéves kislányt a túszul ejtéstől.

A film cselekménye emlékeztet a Ruby Ridge-ügyre, mikor 1992-ben az amerikai szövetségi kormány szinte szabályos ostromot folytatott egy idahói család ellen, és végül megölték Randy Weaver fiát és feleségét, még a kutyáját is.

"Stallone az egyik legokosabbb ember, akit ismerek" - állítja Avi Lerner, a Nu Image elnöke. Mivel meggyőzte Stallonét, hogy egy fiatalabb színésszel szerepeljen együtt a folytatásban, Lerner biztos a film sikerében. "Ez egy sorozat" - mondta. "Ha a negyedik rész működik, már lehet is készíteni az ötödiket."

A Nu Image gyártja az Edgar Allen Poe életéről készülő filmet is, melynek Stallone lesz a rendezője. A színész az 1985-ös Rocky IV óta nem állt a kamera mögé.