Elvetemült gazemberek, idióta szerelmesek

2005.06.02. 15:45

Az eheti premierfilmek a szerelem három különböző arcát mutatják meg. Sin City nyomasztó légköre a férfi-nő kapcsolatra is rányomja bélyegét, a szerelem kéz a kézben jár a halállal. A napfényes Velencében az elveszett háziasszonyt a szabadság és az önmegvalósítás felé vezeti el, az amerikai fiatalok pedig tévedések és csalódások során küzdik át magukat, mire megtalálják a szerelmet.

Sin City - 2005
Képek a filmből | Werkfilm | Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

Forrás: SPI
Nézz még több képet a filmből! | Így készült a film

Miről szól? A film három szála a végletekig romlott város mindennapjaiba enged bepillantást, Sin City-t korrupt zsaruk, kurvák, utcai harcosok, gyilkosok és őrültek népesítik be.

Ki a rendező? A filmet Robert Rodriguez, az Alkonyattól pirkadatig és a Desperado alkotója és az eredeti képregény szerzője, Frank Miller rendezte. Az egyik jelenet Rodriguez régi barátja, Quentin Tarantino munkáját dicséri..

Kik a szereplők? A Sin City elképesztő stáblistáján olyan nevek olvashatók, mint Bruce Willis, Mickey Rourke, az Oscar-díjas Benicio Del Toro, valamint a Közelebb-ből és az Arthur király-ból ismert Clive Owen, A Gyűrűk Ura Frodója, Elijah Wood,  a Halálsoron mellékszerepéért Oscar-díjra jelölt Michael Clarke Duncan, Josh Hartnett, a Pearl Harbor jóképű sztárja, a Kutyaszorítóban és a Kill Bill Michael Madsenje, továbbá Nick Stahl, aki a Terminátor 3-ban John Connort alakította. A női főszerepekben válogatott szépségekkel talákozhatunk, a gyönyörű Jessica Albával, a 8 mérföld-ben Eminem kedvesét alakító Brittany Murphyvel, Rosario Dawsonnal, aki a Sötét zsaruk második részéből és Az utolsó éjjel-ből lehet ismerős, valamint Carla Guginóval, akit a Kémkölykök-ben láthattunk.

Még valami? A film látványvilágát Frank Miller képregényét szinte kockáról kockára követve alakították ki. "Mivel a felvételek színesben készültek, a színeket később kivettük belőle, és tisztán fekete-fehérré tettük, de az utómunkálatok során bármikor vissza tudtam lopni a színeket a képbe. Így aztán a színeket valósággal fegyverként használtuk; egy valóban nagyon erőteljes eszközként a történetmesélésben" - avatta be a közönséget Rodriguez a film noir-os hangulat létrehozásának titkába.

Előző
Következő