Az Edukators című izgalmas vígjátékban a Good Bye, Lenin! sztárja, Daniel Brühl két fiatal társával együtt megleckézteti a német elitet. Ellenőrizd alul, hogy nyertél-e jegyet a legújabb német sikerfilm június 15-i premier előtti vetítésére!

Hans Weingartner Edukators című alkotásában három fiatal fellázad a kapzsi társadalom ellen, és elhatározza, hogy megneveli a gazdagokat. A berlini diáklány Jule teljesen eladósodik, amikor biztosítás nélkül nekimegy egy gazdag üzletember Mercijének. Miután lakásából is kiköltöztetik, barátjához, Peterhez költözik, ahol hamarosan rájön, hogy a fiú és lakótársa, Jan esténként luxusvillákba törnek be - politikai lázadásból. A fiúk soha nem lopnak el semmit, viszont átrendezik a berendezést, és rejtélyes üzeneteket ("A bőség napjai meg vannak számlálva") hagynak a lakóknak. Amikor Peter elutazik, Jule rábeszéli Jant, hogy látogassák meg azt ő hitelezőjét (Burghart Klaußner) is...

"Hiszek abban, hogy egy olyan korban élünk, ahol a fiatalok kezdeményezhetik a politikai változást, csak nem igazán tudják, hogyan kezdjenek hozzá" - nyilatkozta az Edukators-ról a fiatal rendező, Hans Weingartner, aki elmúlt tíz évének tapasztalataiból merített filmjéhez. A rendező bevallása szerint mindig is egy politikai mozgalom tagja akart lenni, csak egyet sem talált, amely működött volna. Az Edukators politikai és társadalmi mondanivalója mellett lebilincselő vígjáték, melyet egy szerelmi háromszög és némi túszdráma tesz még izgalmasabbá.

A film főszerepeit a Good Bye, Lenin! sztárja, Daniel Brühl, valamint Julia Jentsch és Stipe Erceg alakítják. A 2004-es cannes-i versenyprogramban is szereplő alkotásért a női főszereplő Julia Jentsch elnyerte a legjobb fiatal színésznőnek járó Bajor Filmdíjat, a színésznőt és a filmet pedig a német filmkritikusok egyaránt 2004 legjobbjának választották.

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a B) válasz volt:

Burghart Klaußner a Good bye, Lenin! című filmben Alex apját játszotta.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt június 15-én szerdán 20 órára a Művész mozi Chaplin termébe (1066, Budapest, Teréz krt. 30.):

Balázs Attila, Bárány Zsuzsanna, Baratta Ágnes, Bartos Ábel, Becsky Miklós, Boromisza István, Cseh Márta, Csibi Csubi Csibje, Czebe Margit, Fazekas Bori, Forgó Beáta, Fülöp Villő, Füredi Katalin, Gál Zsolt, Gulrich Csaba, Gulyás Nóra, Hanny Zoltán, Hideg Balázs, Izsó Balázs, Kanta Éva, Karmacsi Andrea, Kiss Klaudia, Kolláth Adrienn, Koltai Éva, Lengyel Gábor, Lyczba Krisztina, Magai István, Menyhárt László, Michelberger Linda, Mód Anikó, Mojzner Katalin, Nagy Gergely, Nyulászi Eszter, Osváth Marianna, Osztrogonácz Veronika, Pámer Adrián, Pándi Ágnes, Porcs-Makkay Ákos, Prágai György, Radnóty Zotlán, Rákóczi Emese, Rékasi Zsuzsi, Riscutia Zoltán, Schvanner Éva, Siklói Piroska, Siklói Piroska, Sinkó Lívia, Sokhegyi Ramona, Stossek Virág, Sulák István, Szabó István, Szécsi Dóra, Szegedi Péter, Szilfai Réka, Taba Roxán, Takács Géza, Tamási Katalin, Tánczos Borbála, Tasch Orsolya, Tóth Andrea, Török Bence, Turai Dóra, Valázsik László, Varga Gusztáv, Varga Zsuzsanna, Wesselényi Albert, Zoltán Zsófia, Zs.Szőke Melinda, Zsukotynszky Krisztina

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne csüggedj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!