Hét évre is lecsukhatják Russell Crowe-t

2005.06.07. 12:05

Hétfő reggel letartóztatták Russell Crowe-t New Yorkban, miután hozzávágott egy telefont egy szállodai alkalmazotthoz.

Az Oscar-díjas színész legújabb filmjét (Cinderella Man) népszerűsíteni érkezett New Yorkba. Miután a szállodából többször is sikertelenül próbálkozott a feleségét (a színésznő Danielle Spencert) felhívni Ausztráliában, személyesen látogatott le a portára, ahol egy tüzes veszekedés után a személyzet egyik tagjának fejéhez vágta a telefont, a panasz szerint "kisebb fejsérülést és jelentős fájdalmat okozva".

Crowe-t bántalmazással és fegyver birtoklásával vádolja a bíróság, amiért akár 7 év börtönbüntetést is kaphat. A színészt egyelőre kiengedték, szeptemberben kell újra megjelennie a bíróság előtt.

Crowe ügyvédje, Gerard Lefcourt elmondta: "még soha nem volt letartóztatva ebben az országban. Nagyon jólelkű, tisztelettudó ember kitűnő háttérrel."

Ennek kissé ellentmond, hogy Crowe már nem először kerül az újságok címlapjára erőszakos viselkedése miatt. Három évvel ezelőtt (később saját bevallása szerint is) gorombán leteremtette a BAFTA brit filmdíj igazgatóját, amiért az a díjátadó tévés adásából kivágta Crowe (a legjobb színész díjának nyertese az Egy csodálatos elme című filmért) köszönőbeszédének egy részét. Szintén 2002-ben Crowe egy elegáns londoni étteremben okozott botrányt, amikor ittas állaportban összeverekedett egy üzletember honfitársával.

A Gladiátor sztárja új filmjében egyébként épp egy bokszolót játszik: a Cinderella Man az 1920-as év nehézsúlyú ökölvivóbajnokának, James J. Braddocknak az életét dolgozza fel. A film, melyben a színész ismét együtt dolgozik az Egy csodálatos elme rendezőjével, Ron Howarddal, a múlt hétvégén nyitott az amerikai mozikban, a nem túl előkelő negyedik helyen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK