Az iskolaszünet kezdetét jelző aktuális animációs alkotásban a gyerekek megtudhatják, hogyan birkózik meg pár elkényelmesedett állatkerti vad természetes lakóhelyével, a komolyabb filmre vágyó nézők pedig Maggie Cheung cannes-i nagydíjas alakítását tekinthetik meg e héttől a mozikban.

Madagascar - 2005
Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

Forrás: [origo]

Miről szól? A New York-i állatkert luxusellátásához szokott négy jóbarát, egy zebra, egy oroszlán, egy hipochonder zsiráf és egy szemtelen viziló a véletlenek összejátszása folytán egy hajóra, onnan pedig Madagaszkár vadonjába kerülnek, ahol hozzá kell szokniuk az önellátó életmódhoz.

Ki a rendező? A filmet a Shrek-et és a Cápamesé-t is elkövető Dreamworks animációs csapat két tagja készítette: Eric Darnell a stúdió első animált filmjének, a Z, a hangyá-nak volt az egyik rendezője, a korábban animációs sorozatokat készítő Tom McGrathnak ez az első nagyjátékfilmje.

Kik a szereplők? A karikatúraszerű animált figurák hangját az eredeti verzióban Ben Stiller (Vejedre ütök), Chris Rock (Rossz társaság), David Schwimmer (Ross a Jóbarátok-ból) és Jada Pinkett Smith (Collateral - A halál záloga), a magyar verzióban Liptai Claudia, Zámbori Soma, Molnár Levente és Seder Gábor adják.

Még valami? A Madagaszkár múlt héten elsöprő sikerrel nyitott az amerikai mozikban, véget vetve a Star Wars III. - A sithek bosszúja kéthetes uralmának.