Angelina és Brad a legforróbb

2005.06.13. 10:55

Akár tényleg van köztük valami, akár nem, egy biztos: a Mr. és Mrs. Smith című bérgyilkosmesében Brad Pitt és Angelina Jolie között eléggé izzott a levegő ahhoz, hogy a film már első hétvégéjén szép kis summát, 51 millió dollárt vágjon zsebre, megszerezve ezzel a nézettségi listák első helyét.

A Mr. és Mrs. Smith nézettségének valószínűleg jót tett a bulvárlapokban alaposan megszellőztetett pletyka, miszerint a két színész között több van puszta munkakapcsolatnál.

Hollywood legszexisebb kedvenceinek kapcsolatát 2004 áprilisán kürtölte világgá a Star magazin. A mozirajongók azóta azt találgatják, hogy valóban van-e valami a közöttük, vagy a Mr. és Mrs. Smith sajtósai csinálják ügyesen a felhajtást.

Pitt januárban költözött külön feleségétől, és Jennifer Aniston márciusban beadta a válókeresetet. A pletykalapok szerint a férj nem tudott ellenállni Angelina Jolie bájainak közös filmjük forgatásán. Pitt ugyan tagadta, hogy Jolie lenne a különválás oka, de a helyzetet azért nem tisztázták annyira, hogy a pletyka iránti érdeklődés csökkenjen.

"Azzal, hogy megtartották ezt a maguk kis titkának, még jobban felhívták rá a figyelmet, és az emberek most meghalnak, hogy láthassák a filmet. A sztori nem is érdekli őket" - nyilatkozta a Star magazin szerkesztője, Suzanne Rozdeba.

Az elmúlt héten tovább szította az érdeklődést, hogy a két főszereplő külön-külön népszerűsítette a filmet (még egy közös fotó erejéig sem jelentek meg együtt), az Angelina Jolie-tól interjút kérők pedig bele kellett hogy egyezzenek, hogy a magánéletéről nem faggathatják a színésznőt. Ezek után nem csoda, hogy a Mr. és Mrs. Smith a nézettségi listák élén landolt első hétvégéjén, 51 millió dollárt söpörve be.

A filmbéli házaspár mindkét tagja bérgyilkos, de hivatásukat olyan jól titkolják, hogy egyiküknek sincs sejtelme sem párja kenyérkereseti módjáról. A titok akkor lepleződik le, mikor megbízzák őket  a rivális bérgyilkos likvidálásával, s ekkor veszik észre, hogy a célpont a házastársuk.

"Szerintem a siker a filmnek és a felhajtásnak egyaránt köszönhető" - mondta Paul Dergarabedian, a nézettségi adatokat vizsgáló Exhibitor Relations nevű cég elnöke. "A film iránti érdeklődés és a két sztár magánélete együttesen elég szép nyitási eredményt produkált."

A nézők 56%-a a hölgyek közül került ki, és 57%-uk volt 25 évnél idősebb, vagyis az a réteg képviseltette magát nagy számban, akikre általában nem jellemző, hogy lélekszakadva rohannának megnézni egy új filmet már az első hétvégén. 

"Majd meglátjuk, mekkora volt a bulvársajtó szerepe és mekkora a közönségre gyakorolt hatás" - mondta Bruce Snyder, a filmet forgalmazó 20th Century Fox terjesztési vezetője a Mr. és Mrs. Smith-ről. "Ha itt tud maradni, akkor tényleg jó film - nagyszerű külsejű színészekkel. Ha eltűnik, akkor csak a felhajtás volt nagy."

Az előző heti győztes, a Madagaszkár című rajzfilm visszacsúszott a második helyre 17,1 millió dolláros bevételével, A sithek bosszúja pedig már csak a dobogó legalsó fokát tudta megszerezni, hiszen csupán 14, 9 millió dollárt hozott.

A másik három premierfilm, a The Honeymooners, The Adventures of Shark Boy & Lava Girl in 3-D és a Magasfeszültség egyaránt nagyon gyengén nyitott, így az immár tizenhat hetes pangási időszak folytatódott.

Robert Rodriguez új filmje korántsem aratott akkora sikert, mint a Sin City. A The Adventures of Shark Boy & Lava Girl in 3-D  című családi akciómozi csak az ötödik helyen debütált 12,5 millió dollárral. A The Honeymooners, Jackie Gleason '50-es évekbeli komádiasorozatának felújítása még ennél is rosszabbul járt, 5,8 milliós bevétele csak a hetedik helyre volt elég, a Magasfeszültség című francia horror pedig még az első tízbe sem tudott bekerülni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK