Az őrület határán zseniális rendezője, Terrence Malick a Pocahontas-legenda filmváltozatában Colin Farrellt bízta meg John Smith szerepével, és olyan színészeket gyűjtött köré, mint Christian Bale és Christopher Plummer. A The New World című film látványos előzetesét már meg lehet nézni az interneten.

Terrence Malick, aki a Sivár vidék és a Mennyei napok című filmjeivel hívta fel magára a figyelmet a hetvenes években, majd húsz év kihagyás után Az őrület határán-nal az Oscar-jelölésig jutott, nem váratott magára újból ilyen sokat, és elkészítette a The New World című kalandfilmet. Malick szokásához híven maga írta a forgatókönyvet is, melyet Pocahontas legendája inspirált.

A film az európai és az amerikai bennszülött kultúra összecsapásának idején játszódik, 1607-ben, a gyarmatosítás alatt. Két erős akaratú személyiség talál egymásra, egy gyönyörű és szenvedélyes indián lány, Pocahontas, és az ambiciózus katona, John Smith, aki kötelessége és érzelmei között őrlődik. A The New World a szerelem, a veszteség és a felfedezés története, egyszerre ünneplése és elsiratása annak, ami Amerika valaha volt és ami Amerika lett.

A John Smitht alakító Colin Farrell oldalán ismét feltűnik Christopher Plummer, aki a Nagy Sándor, a hódító-ban nevelőjét, Arisztotelészt formálta meg. A The New World-ben játszik Christian Bale, akit nemrég A gépész-ben láthattunk, A magányos lovas-ból és a Vitathatatlan-ból ismert Wes Studi, August Schellenberg, akire a Szabadítsátok ki Willy-t! filmekből emlékezhetünk, valamint David Thewlis, aki az ifjú varázslótanonc egyik professzorát alakította a Harry Potter és az azkabani fogoly-ban. Pocahontas szerepében a szinte teljesen ismeretlen, ám gyönyörű Q'orianka Kilchert láthatjuk, aki A grincs című Jim Carrey-filmben kórustagként tűnt fel.

A gyönyörű képekkel operáló előzetes a vízben sétáló indián lány látványával indul, megmutatja az érintetlen vidéket, a természet és a falu harmóniáját, felsorakoztatja a játszadozó gyerekeket, a törzsi táncot járó bennszülötteket. Aztán egy nap megérkeznek a gyarmatosítók hajói, láthatjuk a partraszállást, ahogy egy csizma a parti fövenybe tapos. A páncélt viselő John Smitht rövidesen elfogják a bennszülöttek, és ő megismerkedik Pocahontasszal. Az ízelítőben is csak rövid ideig tart a szerelmi idill, mikor a férfi angol beszédre tanítgatja a lányt, mert hamarosan eldördül az első puskalövés, és megkezdődik a gyarmatosítók és a bennszülöttek közti véres harc. Az előzetes végén néhány képkocka erejéig látni, ahogy Smith magával viszi szerelmét az ő civilizációjába.

Forrás: [origo]

Nem a The New World lesz az egyetlen Terrence Malick-film a közeljövőben, bár a Che című produkcióban csak forgatókönyvíróként vesz részt, ugyanis a Benicio Del Toro főszereplésével készülő filmet Steven Soderbergh rendezi.