Hamarosan kezdődik a Moziünnep, így ezen a hétvégén már párszáz forintért részt vehetünk egy kis galaktikus stoppoláson, láthatjuk Ashton Kutchert férfivel tangózni, megismerhetjük a lázadó berlini fiatalok mindennapjait, és pár héttel a Sin City után végre a Bűnös negyed sötét ügyei is terítékre kerülnek.

The Hitchiker's Guide to the Galaxy - 2005
Képgaléria | Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

Miről szól? Az angol kisember, Arthur Dent egy csütörtöki nap arra ébred, hogy lerombolják a házát, kiderül, hogy a barátja földönkívüli, ráadásul azonnal el kell hagyniuk a bolygót, mert a Földet le fogják dózerolni, mivel útjában van az épülő galaktikus sztárdának.

Ki a rendező? Garth Jennings-nek ez az első játékfilmje, korábban videóklipeket rendezett, ő jegyzi például az REM Imitation of Life című klipjét.

Kik a szereplők? Arthur Dent megformálójaként a választás az Igazából szerelem-ből ismert komikusra, Martin Freemanra esett, mivel ő elég ismeretlen volt ahhoz, hogy hitelesen alakíthassa a hétköznapi fickó prototípusát. Földönkívüli barátját a rapper Mos Def játssza, a kétfejű, háromkarú Zaphod Beeblebrox-ot pedig Sam Rockwell személyesíti meg, aki a Halálsoron-ban és a Trükkös fiúk-ban szerepelt, Zooey Deschanell alakítja az asztorfizikust, aki Zaphodot és Arthurt is szédíti. A stáblistát John Malkovich neve teszi teljessé.

Még valami? Douglas Adams nem ellenezte könyve megfilmesítését, sőt 2001-es haláláig segített is a forgatókönyvírásban. Az ő agyszüleménye John Malkovich karaktere, Humma Kavula is, aki eredetileg nem szerepelt a történetben.

További olvasnivaló:Halak, bolygók és egerek - Farkas Eszter kritikája a filmről