Az Egy makulátlan elme örök ragyogása rendezőjének következő filmjében Gael García Bernal olyan férfit alakít, aki megtanulja irányítása alá vonni az álmait.

Michel Gondry, az Egy makulátlan elme örök ragyogása író-rendezője, akit Oscar-díjjal tüntettek ki a Jim Carrey főszereplésével készült dráma forgatókönyvéért, ismét a mindennapok valóságán túlmutató filmet készített The Science of Sleep címmel.

Az alkotás főhősét túszul ejtik saját álmainak szereplői, ezért megpróbálja felébreszteni magát, és irányítása alá vonni a képzelet szülte teremtményeket. "A főhős nem tud fölébredni, mert álmainak szereplői nem akarják, hogy elhagyja a világukat, túszként tartják fogva. Van egy srác, aki gyilkosságot követ el álmában egy villanyborotvával. A villanyborotva hatalmasra nő, és mindent leborotvál" - fogalmazott a rendező a New York Times-nak adott interjújában 2004 elején.

"Egy fiúról szól, aki megpróbálja irányítani az álmait, mert az élete kicsúszik a kezei közül. Végül sikerül is neki. Eközben viszonya van a szomszédjával, de a kapcsolat nem működik, mert túlságosan nyugtalanítják az álmai" - árulta el idén májusban Gondry, aki most is maga írta a forgatókönyvet. A rendező szerint a film lényegében a Foo Fighters Everlong című számához készült videóklip témáját viszi tovább, mely szintén az álom és valóság kettősségére épült.

A főszerepben a Rossz nevelés-ben és a Che Guevara - A motoros naplójá-ban feltűnt ifjú filmcsillagot, Gael García Bernalt láthatjuk majd. Partnere Emma de Caunes lesz, akire a Titanic filmfesztiválon bemutatott Anyámat! című filmből emlékezhetünk. A The Science of Sleep-ben játszik a 21 gramm-ból ismert Charlotte Gainsburg, a zeneszerző  Jean-Michel Bernard és Alain Chabat, az Asterix és Obelix - A Kleopátra-küldetés rendezője is, aki Julius Caesart alakította filmjében.

Forrás: [origo]
A szépséges Emma de Caunes

A film operatőre Jean-Louis Bompoint lesz, aki számtalanszor dolgozott már együtt Gondryval, aki reklám- és videóklip-rendezőként kezdte pályafutását. A The Science of Sleep franciaországi és angliai forgatása már befejeződött, de az utómunkálatok miatt a bemutató leghamarabb 2006 elejére várható.