A Forbes magazin felmérése szerint még mindig Mel Gibson a legbefolyásosabb híresség Hollywoodban, de a sztárok általános ranglistáján már csak a harmadik helyen áll, Oprah Winfrey ugyanis kiütötte a nyeregből.

A Forbes magazin ismét megválasztotta a világ legbefolyásosabb hírességeit. A korábbi listavezető, Mel Gibson némileg visszacsúszott, és a harmadik helyen kötött ki Oprah Winfrey és Tiger Woods golfjátékos után.

Hollywood berkein belül azonban még így is az ausztrál színész-rendező maradt az élen, ráadásul ő a leggazdagabbak egyike is, mióta A passió hihetetlenül magas nézettséget és óriási bevételt ért el tavaly. Mivel a legtöbb filmjénél ő a producer és a jogok birtokosa is egyben, a Rettenthetetlen Oscar-díjas alkotója jóval többet keres, mint egy átlagos színész vagy rendező.

A Forbes felmérése három tényezőt vesz figyelembe a sztárok hatalmának kiszámításakor: az illető keresetét, a róla íródott cikkek számát és az internetes jelenlét mértékét. A negyedik helyet ezek alapján George Lucas szerezte meg.

Denzel Washington hosszú pályafutása során idén először került be az első száz közé. Will Ferrell számára is ez az első alkalom, hogy a legbefolyásosabb hírességek között találhatja magát, igaz, ő az egyik legkeményebben dolgozó színész, tavaly 40 millió dollárt keresett a munkájával. 2004-ben többek között a Melinda és Melinda című Woody Allen-filmben játszott, melyet július 6-án az [origo] filmklub is műsorára tűz.

Nemrég fölröppent a hír, hogy Mel Gibson fogja játszani a főszerepet a Sivár vidék-et és a Mennyei napok-at jegyző Terrence Malick új filmjében, a Tree of Life-ban. Az Ain't It Cool News nevű filmes honlap információi szerint Gibson partnere Colin Farrell lesz a 145 millió dolláros költségvetésű produkcióban, melyet részben Indiában forgatnak majd.