Nem volt hiábavaló az a felhajtás, amelyet Tom Cruise új barátnője, Katie Holmes körül csapott, és pénteki eljegyzésük időzítése is tökéletes volt. A Batman: Kezdődik! című film, melyben a bájos színésznő alakítja a denevérember szerelmét, könnyedén megdöntötte a régi Batman-filmek ötnapos rekordját, és a nézettségi listák első helyén debütált 71,1 millió dolláros bevételével.

A Batman: Kezdődik! 46,9 millió dollárt vágott zsebre elő hétvégéjén Észak-Amerikában, újjáélesztve a valaha sikeres szuperhős-szériát, mely nyolc éve fulladt be. A Warner Bros. Pictures filmje szerdai premierje óta már 71,1 millió dolláros bevételnél jár. "Az eredmények az elvárt körül alakultak" - mondta Dan Fellman, a Time Warner tulajdonában álló stúdió terjesztési elnöke.

A film a többi országban további 41,7 milliót hozott, a britek 7,8 milliót költöttek rá, a franciák pedig 3 milliót. Ennek ellenére a Batman: Kezdődik! sem volt elég ahhoz, hogy megfordítsa az immár tizenhét hete tartó negatív tendenciát, a bevételek ismét alul maradtak a tavaly ilyenkoriakkal szemben.

A Batman: Kezdődik! költségvetése 150 millió dollár volt. A legenda születéséről szóló moziban Christian Bale, az Amerikai Psycho és A gépész sztárja játssza a milliárdos Bruce Wayne-t és alteregóját, az álarcos denevérembert. Christopher Nolan, a Mementó-t is jegyző angol rendező filmje lenyűgözte a képregényrajongókat, és többnyire a kritikusok tetszését is elnyerte.

Az elmúlt öt nap nézettsége volt a legjobb a Batman-filmek történetében. A régi rekordot a széria harmadik darabja, az 1995-ös, Val Kilmer főszereplésével készült Mindörökké Batman tartotta 66 millióval. Az 1997-es Batman & Robin, melyben George Clooney mellbimbós jelmezben parádézott, már csupán 52 milliót hozott az első öt napja alatt.

A Batman: Kezdődik! sikerében közrejátszhatott a női főszereplő, Katie Holmes nagy hírverést kapott románca Tom Cruise-zal. Már eddig is sokakban felmerült a gyanú, hogy az állítólagos lángoló szerelem csupán ügyes reklámfogás, de a páros most rátett még egy lapáttal. A sorsdöntő hétvége előtti utolsó pillanatban, pénteken bejelentették az eljegyzésüket. Tom az Eiffel-torony tetején kérte meg a 26 éves színésznő kezét, melyen azóta egy óriási gyémánt jegygyűrű csillog.

Ezek után nem csoda, hogy a múlt heti győztes, Angelina Jolie és Brad Pitt Mr. és Mrs. Smith című közös filmje visszacsúszott a második helyre. A bérgyilkos házaspárról szóló mozi nézettségének szintén nem tett rosszat, hogy a bulvárlapok megszellőztették a két főszereplő titkos viszonyát. A Madagaszkár című animációs film 11,1 milliós bevételével már csak a harmadik helyet tudta megszerezni negyedik hétvégéjén.