Beindul a pofongyár - heti filmbemutatók

2005.06.23. 5:22

Ezen a héten a magyar forgalmazók úgy gondolhatták, ráfér egy kis pihenés a mozi ünneplésében megfáradt közönségre, mivel csupán A pofonok földje című ázsiai komédia szerepel újdonságként a műsoron.

A pofonok földje (Gong fu - 2004)
ElőzetesHol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

Forrás: InterCom

Miről szól? Szutyok-köz szegény lakóinak békés kis életét felforgatja a Baltás banda megjelenése, akik védelmi pénzt követelnek. A gengszterek küldötteivel a szutyok-köziek sorra elbánnak, ezért a bandafőnök végül Szinget, a kisstílű tolvajt bízza meg a feladattal, aki bérgyilkosi karrierre vágyik.

Ki a rendező? Stephen Chow fölkapott ázsiai komikus, ő egyben a film főszereplője is, sőt a forgatókönyvírásból is kivette a részét. Számtalan komédiát rendezett már, Magyarországon ezek közül csak a Shaolin foci-t forgalmazták.

Kik a szereplők? Szing szerepében Stephen Chow-t láthatjuk. A háziurat a veterán Yuen Wah alakítja, aki többszáz hongkongi filmben szerepelt az elmúlt harminc évben. A háziúr feleségét Yuen Qiu játssza, akit fénykorában, a hetvenes években a nyugati közönség Az aranypisztolyos férfi Bond-lányaként ismerhetett meg. A félelmetes Fenevad szerepét Leung Siu Lung kapta, aki szintén a hetvenes évek sztárja volt egykor, Bruce Lee és Jackie Chan mellett ő volt a "három sárkány" trió harmadik tagja.

Még valami? Stephen Chow-t a Time Asia Ázsia legkedveltebb szórakoztatójának kiáltotta ki. A pofonok földje akciójeleneteit az a Yuen Wo Ping koreografálta, aki a Mátrix-nál és a Tigris és Sárkány-nál dolgozott.