Börtönbe csukják Mel Gibson zaklatóját

2005.06.23. 13:02

Három év pszichiátriai kezeléssel kiegészített börtönbüntetésre ítélték Mel Gibson zaklatóját, akinek A passió után az volt a rögeszméje, hogy mindenáron együtt kell imádkoznia a sztárral.

A Los Angeles-i bíróság három év börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki Mel Gibsont és családját zaklatta. A 35 éves Zack Sinclair A passió után lett a színész-rendező megszállottja. Tizenkét levelet küldött a sztárnak, amelyekben kijelentette, hogy Isten azt szeretné, ha együtt imádkoznának. 2004 szeptemberében személyesen is megkörnyékezte imádottját a Gibson malibui otthonának közelében lévő templomnál. A színész épp istentiszteleten vett részt, és mikor visszatért a helyére, ott találta Sinclairt, aki elmondta, azért van itt, hogy közösen imádkozzanak.

A zaklatót rövidesen őrizetbe vették, és távol tartó rendelkezést adtak ki ellene, melynek értelmében nem mehetett Gibsonhoz, a feleségéhez és hét gyermekükhöz 100 méternél közelebb, sőt a sztár otthonát, munkahelyét és a templomot is messze el kellett kerülnie. Október 6-án engedték el az őrizetből, ő pedig egyenesen Gibson házához indult.

A színész a kihallgatáson azt mondta a vádlottról, hogy Sinclair nem volt "túlzottan fenyegető", de ő ennek ellenére aggódik családja biztonságáért.

A vádlottat zaklatás vádjában találták bűnösnek, miután önmagát védte a tárgyaláson. Gibson személyesen nem tette tiszteletét, hogy meghallgassa az ítéletet. Sinclair pszichiátriai kezelést is fog kapni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK