King Kong becsapódik a dzsungelbe

2005.06.23. 13:02

Ahogy az az óriási érdeklődéssel várt filmeknél lenni szokott, már az is eseményszámba megy, ha az előzetes előzetese végre nyilvánosságra kerül. Nincs ez másképp Peter Jackson King Kongjánál sem, a hatalmas majom vaskos lábait már szemrevételezhetjük az ízelítő reklámjában.

Csak 2005. december 14-én lesz Peter Jackson King Kong-filmjének amerikai bemutatója, de a marketingesek gondoskodnak róla, hogy az óriásgorilla addig is állandó beszédtéma legyen. Az első hivatalos előzetes világpremierjét június 27-ére, hétfőre időzítették, a Magyarországon A rettegés foka címen átültetett Fear Factor című műsort fogja megszakítani az NBC csatornán. A mozikban június 29-e után futhatunk bele a King Kong előzetesébe, ugyanis Spielberg Világok harca című produkciója előtt fogják vetíteni, az internetről viszont már június 28-tól letölthetjük.

Az Oscar-díjas rendező a klasszikus, 1933-as filmet tekintette mintájának, a forgatókönyvírásba két régi munkatársát vonta be, Fran Walsht és Philippe Boyenst, akik már A Gyűrűk Ura Oscar-díj-esőjéből is kivették a részüket.

Peter Jackson a színészekkel is biztosra ment, Carl Denham dokumentumfilm-rendező szerepét Jack Blackre, a Pop, csajok, satöbbi emlékezetes figurájára, a Rocksuli sztárjára osztotta. A szépséges Ann Darrow-t, akit az eredeti filmben a tavaly elhunyt Fay Wray alakított, a 21 gramm-ért Oscar-díjra jelölt Naomi Watts személyesíti meg. A filmben játszik Adrian Brody, A zongorista Oscar-díjas főszereplője is. King Kongnak az az Andy Serkis kölcsönzi a mozdulatait, aki A Gyűrűk Ura-trilógiában Gollamként csúszott-mászott.

Az előzetes tíz másodperces reklámjából egyelőre nem sok derül ki, csupán azt látjuk, amint tompa puffanással két óriási szőrös láb becsapódik a dzsungelbe, és Naomi Watts, aki A kör-filmekben már gyakorlatot szerzett a halálra rémült arckifejezések produkálásában, dermedten megfordul, és a kamerába néz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK