Az álarcos igazságtevő simán lenyomta a hétvégén a külvárosi boszorkát az észak-amerikai mozipénztáraknál, így már második hete vezeti a nézettségi listákat. Se Nicole Kidman, se a bulvárlapok kedvenc Lindsay Lohanje, de még egy csapat zombi sem volt elég ahhoz, hogy véget érjen a hosszúra nyúlt pangási időszak.

A Batman: Kezdődik! 26, 8 millió dollárnyi bevételt termelt második hétvégéjén, így a 150 millió dolláros költségvetésű képregényadaptáció eddigi összebevétele elérte a 121,7 milliót.

A második helyen debütált a Bewitched című Nicole Kidman-komédia, melyért 20,2 milliót fizettek ki a nézők. A hatvanas évek sikersorozatának feldolgozásában az Oscar-díjas színésznő boszorkát alakít, aki beleszeret egy halandóba, ezért származását eltitkolva igyekszik beilleszkedni a kertvárosi feleségek közé. A 85 millió dollárba kerülő produkciót főként a 25 év fölötti nőknek szánták - mondta a gyártó Columbia stúdió egyik vezetője.

Az eredménynek Michael Caine örülhet a legjobban, hiszen ő mind a két filmben játszik, ő Batman komornyikja és Nicole Kidman édesapja is.

Angelina Jolie és Brad Pitt közös filmje, a Mr. és Mrs. Smith visszaszorult a dobogó alsó fokára, a negyedik és az ötödik helyre pedig két újonc került. A Lindsay Lohan főszereplésével készült Herbie: Fully Loaded 12, 8 milliós bevétellel nyitott a hétvégén, a csodálatos Volskwagen bogárhátú kalandjainak remake-je a szerdai premier óta már 17,8 milliónál jár.

George Romero zombihorrorja, a Land of the Dead  nézettsége csak az ötödik helyre volt elég. A veterán horrorrendező húsz év kihagyás után készült új filmje a 25 év alatti férfiakat célozta meg, a bevétele pedig csupán 10,2 millió dollár volt. A filmben az Egy sorozatgyilkos nyará-ból ismert John Legiuzamo játssza a kannibál zombihorda ellen küzdő embercsapat vezetőjét.

Bár a Batman: Kezdődik! szépen tartotta magát, a három premierfilm annyira mérsékelten teljesített, hogy az összesített nézettségi mutatók immár 18. hete maradtak alul a tavalyiakhoz képest. A denevérembert igazán nem lehet hibáztatni, hiszen a Mementó-t is jegyző Christopher Nolan filmje csak 45%-ot veszített nézetségéből az előző hétvégéhez képest, míg a hasonló szuperprodukciók általában legalább ötven százalékot szoktak.