Nézd meg a King Kong előzetesét!

2005.06.28. 14:20

Már le lehet tölteni a világhálóról Peter Jackson King Kongjának első hivatalos előzetesét, melyből kiderül, mennyire tud keménykedni Jack Black, hogyan sikít az életéért Naomi Watts, és nem titok többé az sem, hogyan fest az érző szívű óriásmajom.

Az első előzetes internetre kerülésével egy időben elkészült a King Kong hivatalos honlapja is, melyen a film logóján kívül megtalálható a stábtagok névsora és jó néhány letölthető kép. Az oldal az idő előrehaladtával egyre bővülni fog, így a rajongók később innen tájékozódhatnak majd az óriásmajom figurájának kultúrtörténetéről, és megismerhetik azt a fantáziavilágot, melyet A Gyűrűk Ura rendezője kreált köré.

A Universal Pictures produkciójának premierje világszerte - így Magyarországon is december 14-én lesz, az előzetes szinkronizált változatával viszont már június 29-től találkozhatunk a mozikban a Világok harca című Spielberg-film előtt.

Az előzetes a jól ismert történet szinte össze kulcsfontosságú pontját bemutatja. Ann Darrow, a főhősnő, akit Naomi Watts alakít, munkanélküli varietészínésznő New Yorkban. Szembetalálkozik a nagy lehetőséggel Carl Denham személyében, akit Jack Black játszik. Dernham üzletember, kalandor és filmes egy személyben, aki nevet akar szerezni magának a szórakoztatóiparban. Ann elfogadja a vállalkozó különleges ajánlatát, és útra kel a mítoszok Skull Islandjére. A filmes stábbal tart Adrian Brody karaktere, Jack Driscoll, a New York-i színműíró is.

Az ízelítő New York-i városképpel indul, látjuk az eltökélt Dernhamet, aki épp azt magyarázza társának, hogy csupán három órájuk van, hogy megtalálják a leendő női főszereplőt, különben lemondhatnak a filmjükről. Ekkor veszik észre a zöldségespult előtt álldogáló Annt, és néhány képkocka után meg is születik közöttük az egyezség. A lány kitaxizik a kikötőbe, és a kamera közelről mutatja, amint megteszi a döntő lépést, fellép a gőzöshöz vezető pallóra. A hajóút alatt időnként ijesztő, balsejtelmű képek villannak be, de annyira rövid időre, hogy szinte alig ismerhető fel, mit ábrázolnak. A gőzös végül kiköt, pontosabban a sűrű ködben egyszerűen nekicsapódik a sziget szikláinak.

Megkezdődik a forgatás, ahol Dernham megpróbálja rávenni Annt, hogy sikítson egy igazán nagyot. A lány ezt meg is teszi, mire rettenetes állati üvöltés felel a táborból. A pillantnyi döbbent csend után a filmes nem veszti el lélekjelenlétét, kiadja a parancsot a stábnak, hogy a kamerájukkal együtt induljanak be a dzsungelbe. Innentől felgyorsulnak az események. Látjuk a bennszülötteket, akik áldozati szertartásra készülnek, a következő másodpercben pedig Ann már ki is van kötözve, King Kong pedig a markába kapja. A mentőakcióra készülő stábtagokat dinoszauruszok veszik üldözőbe, a szigeten ugyanis hemzsegnek az őslények. A menekülő Annre egy rémisztő zsarnokgyík készül rátámadni, de megjelenik az óriásmajom, és elriasztja a szörnyet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK