Russell Crowe ingyen talán jobban fogy

2005.06.29. 14:10

Szokatlan megoldást választott az egyik nagy amerikai mozilánc a bevételek feltornászására, pénz-visszafizetési garanciát ajánlottak fel A remény bajnoka című Russell Crowe-film nézőinek: aki nincs megelégedve a produkcióval, visszakapja a jegy árát.

Amerika második legnagyobb mozilánca, az AMC Entertainment pénz-visszafizetési garanciát ajánlott fel A remény bajnoka című film nézőinek, abban a reményben, hogy nagyobb érdeklődést tudnak így kicsikarni a Russell Crowe főszereplésével készült produkció iránt a rekordhosszúságú pangás idején.

Június 24-én hirdetések jelentek meg az újságokban és a mozilánc honlapján, melyekben a cég helyszíni pénz-visszatérítést ígér az elégedetlen nézőknek. "Az AMC hisz benne, hogy A remény bajnoka az év egyik legremekebb filmje" - olvasható a reklámszövegben, melynek megjelenését a terjesztő Universal Pictures is örömmel fogadta.

A remény bajnoka lesz a mozilánc első pénz-visszafizetési garanciát ajánló filmje az 1988-as Mystic Pizza óta, mellyel Julia Roberts nevét ismerte meg a világ.  "Ez fölöttébb szokatlan" - mondta Paul Dergarabedian, a nézettségi adatokat vizsgáló Exhibitor Relations nevű cég elnöke.

Az Oscar-díjas Russell Crowe Jim Braddock bokszolót alakítja a gazdasági világválság korszakában játszódó filmben, mely általában kedvező kritikákat kapott, mégis csúfosan szerepelt a mozipénztáraknál. A 88 millió dolláros költségvetésű produkció a június 3-i hétvégén debütált Amerikában, és eddig mindössze 49,8 millió dollárnyi bevételt tudott összeszedni.

A Universal tisztában volt vele: kockázatot vállal azzal, hogy egy felnőtteknek szánt történelmi drámát a nyári szezon elejére időzít, amikor többnyire könnyed, a fiatalabb korosztály kedvét kereső filmek árasztják el a mozikat.

Az AMC szóvivője, Pam Blase elmondta, hogy a mozilánc egyelőre nem döntötte el, mennyi ideig tartják még műsoron A remény bajnoká-t. Szerinte igen kevesen igényelték a pénzvisszafizetést az akció kezdete óta, bár pontos számot nem tudott mondani. Arról sem készült még kimutatás, hogy mennyivel emelkedett meg a nézőszám a nem mindennapi ajánlatot követően.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK