Walter Salles, a Che Guevara - A motoros naplója rendezője is kipróbálta a bevált hollywoodi receptet: "Végy egy jó japán horrorötletet és forgasd le újra amerikai színészekkel". A Dark Water című filmben, melynek az előzetese már letölthető az internetről, egy elvált anyukával és kislányával történnek kísérteties dolgok egy szellemjárta házban.

Honogurai mizu no soko kara volt a címe a Ringu-t, A kör eredetijét jegyző Hideo Nakata és Koji Suzuki filmjének, amelynek alapján a Dark Water készült. Walter Salles, a Központi pályaudvar és a Che Guevara - A motoros naplója rendezője az Oscar-díjas Jennifer Connelly főszereplésével forgatta le a japán horror amerikai változatát.

A filmben játszik a Mission: Impossible 2-ből ismert Dougray Scott, a Kutyaszorítóban és a Rob Roy sztárja, Tim Roth, az Apám nevében-ért Oscarra jelölt Pete Postlethwaite, valamint John C. Reilly is, akit a Chicagó-ban nyújtott alakításáért jelöltek az Akadémia díjára.

A Dark Water főszereplője egy frissen elvált anyuka, Dahlia Williams, aki a gyerekfelügyelet körül zajló keserű bírósági huzavona után új életet akar kezdeni kislányával, Cecivel. Új munkája mellé új lakást is szerez egy omladozó, szűk, kopottas házban. Mikor fölfedezi, hogy sötét színű víz csöpög a falakból, és nem akarnak megszűnni a titokzatos zajok meg a furcsa események, elhatározza, hogy kideríti, mi áll a kísérteties jelenségek mögött.

A horror előzetesének elején egy boldognak tűnő csonka családot látunk, anya és lánya remekül kijönnek egymással, vidáman rendezkednek be új otthonukban. Az első gyanús dolog a liftben történik. Hamarosan a kislány az ágyán ugrálva észreveszi, hogy a plafon beázik, és valami feketeség csöpög lefelé. Mikor Dahlia a beázásról panaszkodik, megtudja, hogy évek óta nem lakik senki fölötte. A dolgok egyre rosszabbá válnak, az ajtók maguktól nyílnak ki, Ceci megszállottan rajzol valamit, és végül mindent elönt a fekete víz.

A filmet július 8-án mutatják be az Egyesült Államokban.