Ezen a héten megéri moziba menni, Woody Allentől ugyanis rögtön két filmet - egy drámát és egy komédiát kapunk egy jegy áráért, a Rövidek éjszakája című művészi összeállítás pedig egyenesen öt kisfilmet kínál. Persze a hagyományosabb produkciók kedvelői is megtalálják a számításukat, a Lagzi-randi igazi nyári romantikus komédia, a Farkasok birodalma pedig vérbeli francia thriller.

Melinda and Melinda - 2004
Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

Forrás: InterCom

Miről szól? Melinda öngyilkossági szándékkal bevesz egy halom nyugtatót, majd meglátogatja manhattani művészbarátait, akik elegáns vacsorával keresik egy gazdag producer kegyeit. A történetet kétféleképp mutatja be a rendező, egyszer humoros, egyszer pedig drámai nézőpontból.

Ki a rendező? A filmet Woody Allen írta és rendezte.

Kik a szereplők? Melindát az ausztrál Radha Mitchell alakítja, aki a Fülké-ből és a Tűzben edzett férfi-ből lehet ismerős. A filmben játszik Chiwetel Ejiofor, aki a Gyönyörű mocsokságok-ban nyújtott alakításával hívta fel magára Woody Allen figyelmét, Will Ferrell, akire idáig a kevésbé fajsúlyos vígjátékok voltak jellemzők, Johnny Lee Miller, a Trainspotting Beteg Sráca, Amanda Peet, akinek Szerelem sokadik látásra című filmjét most vetítik a hazai mozik,  a Kedvenc marslakóm-ból és a  Jószomszédi iszony-ból ismert Wallace Shawn, valamint Chloe Sevigny, aki a Hazugsággyáros-ban és A diszkó végnapjai-ban szerepelt.

Még valami? A film operatőre a magyar származású Zsigmond Vilmos.