Kétéltű nők

2005.07.12. 8:07

Legyen gondos háziasszony, jó anya, intelligens és humoros társalgó, kiszámítható és engedelmes, valamint hűséges és szűzies. Ugyanakkor legyen feslett, démoni, titokzatos, dögös, kurvás és szenvedélyes. Ezeket az elvárásokat a rendezők ugyanúgy elvárják múzsáiktól, mint a férjek asszonyaiktól. Nem csoda, hogy az ellentmondásos elvárások közepette összeállításunk hősnőinek személyisége kettéhasadt.

Rendező: Woody Allen
Szereplők: Radha Mitchell, Will Ferrell, Chloë Sevigny, Amanda Peet, Jonny Lee Miller, Chiwetel Ejiofor

Forrás: InterCom

Az egyik (Melinda): Csapzottan, vodka, gyógyszer és cigaretta révületében állít be gyermekkori barátnőjéhez az egykori előkelő Park Avenue-i hercegnő. Bonyolult, kudarcot kudarcra halmozó magánéletét tovább komplikálja a látogatás, de újdonsült hódolója hamar a legjobb barátnő, a néző (és a rendező) pedig inkább a komikus Melinda felé pártol.

A másik (Melinda): A Woody-alteregó (Will Ferrell) vágyainak tárgya az alsó szomszéd, Melinda, aki könnyed, spontán, humoros és imádja a szexet, de annyira sosem ismerhetjük meg, mint hisztériás névrokonát, hiszen a komikus szál főszereplője végig a férfi marad.

Forrás: InterCom

Kit választanál?: A 70 éves rendező szerint mindkét Melinda gyönyörű ugyan, de tapasztalatai azt súgják, hogy a neurotikus hisztérika esetében öncsalás azt hinni, hogy majd a kedvünkért megváltozik. Inkább csak magával ránt a neurózisba, és utólag megbánjuk az egész kalandot. Ha a világ fekete-fehér lenne tehát - és Woody Allenre hallgatnánk - akkor csak a vicces lányok boldogulnának a szerelemben. 

További osztódás: Az emlékezetes komikáknak és tragikáknak se szeri, se száma a korábbi Woody Allen filmekben, így nem véletlen, hogy mindkét Melinda esetében felrémlik majd pár korábbi nőalak a Hannah és nővérei-ből vagy a Manhattan-ből - hogy csak a jobbakat említsük.

Előző
Következő