Hosszú várakozás után elkészült az ötödik egészestés film a titokzatos szuperhős, a denevérember kalandjairól. A sztárok egész sorát felvonultató Batman: Kezdődik! eddig a legjobban sikerült alkotás a sorozatban. Próbáld ki magad és nyerj értékes ajándékokat az [origo] filmklubban!

Michael Keaton, Val Kilmer és George Clooney után most az Amerikai Pszichó-ból ismert Christian Bale is magára öltötte a sötét lovag álarcát, hogy megleckéztesse Gotham város gonosztevőit, s minden bűnözőn bosszút álljon szülei haláláért. A Mementó-t is jegyző Christopher Nolan rendezte Batman Begins nem akármilyen élményt ígér a képregényadaptációk szerelmeseinek, ugyanis olyan nevek szerepelnek a stáblistán, mint Michael Caine, Liam Neeson, Morgan Freeman, Gary Oldman, Ken Watanabe, Katie Holmes, Rutger Hauer, és a 28 nappal később-ből ismert Cillian Murphy. Figyelemre méltó névsor, s akkor még össze sem számoltuk az Oscar-díjak és jelölések garmadáját, amellyel a szereplők tehetségét elismerték.
 
A filmben szemtanúi lehetünk, ahogyan az ifjú Bruce Wayne végignézi szülei lemészárlását. A fiatal fiú innentől a bosszú megszállotja lesz, s egy veszélyes, ám nagy tiszteletben álló nindzsa mester, Ra's Al Ghul rejtekhelyén kitanulja a harcművészetet, majd visszatér a szervezett bűnözés terheit nyögő Gothambe, hogy rendet tegyen. A rosszfiúk pedig megtanulhatják rettegni a sötét lovagot, aki különös barátságot ápol az éjszaka gyermekeivel, a denevérekkel.

Az [origo] filmklub egy játékkal szeretné kifejezni szimpátiáját a maszkos szuperhős iránt, s Titeket is játszani hívunk. A képmanipuláló programok kezelésében jártas olvasóinknak annyit kell csupán tenniük, hogy pályázhassanak értékes nyereményeinkre, hogy egy tetszőlegest saját keszítésű fotót - amely ábrázolhat bármilyen magyarországi helyszínt, várost, vagy természetet - kell úgy átdolgozni, hogy a Batman: Kezdődik! baljós, sötét hangulatát árassza. Útmutatásként a mellékelt képen megtekinthető, hogy körülbelül mire gondoltunk: leginkább sok denevérre.

A legjobban sikerült pályamű beküldője egy 5000 ponttal feltöltött Hollywood Multicard tulajdonosa lehet az InterCom jóvoltából, míg a második helyezett 6 darab DVD-t és 3 darab filmzenei CD-t vihet majd haza. A harmadik helyezett 3 DVD-vel lesz gazdagabb, de emellett kisorsolunk 10 filmes ajándékcsomagot, egyenként 3000 forint értékben.

A kész pályaműveket 2005. július 13. és augusztus 3. között egy minimum 800 x 600 képpont méretű JPEG, GIF vagy PNG formátumú kép formájában várjuk a filmklub@origo.hu címre. Egy versenyző a pályázaton maximum két munkával indulhat. A beküldött művek zsűrizését Fábián Éva (az [origo] fotósa), Horváth Katalin (az [origo] grafikusa) és Varga Ferenc (a Filmklub rovatvezetője) végzi majd el augusztus 17-én, a legjobb pályaműveket pedig elérhetővé tesszük egy galériában. (Szabadságolás miatt a pályázat eredményhirdetését augusztus 17-re voltunk kénytelenek elhalasztani. Köszönjük türelmeteket!)