A Shopgirl című filmben Claire Danes tanácstalan kesztyűáruslányt alakít, akinek egyszerre két férfi udvarol, egy öregedő, gazdag úriember és egy fiatal, jóképű, de szegény és műveletlen srác. A Steve Martin regénye alapján készült film előzetesét már meg lehet nézni az interneten.

A Hilary és Jackie című drámát jegyző Anand Tucker megfilmesítette Steve Martin regényét, a Shopgirl-t. Martin nem először adta tanújelét írói ambíciónak, ő készítette többek közöt a Fergeteges forgatás, A három amígó és az Agyban nagy forgatókönyvét is. Shopgirl című munkája humoros és megható mese a modern korban szövődő szerelemről.

A történet három nagyon különböző ember sorsát követi nyomon, akik más utakon járnak, de mind ugyanazt keresik. Mirabelle, akit a filmváltozatban a Rómeó és Júliá-val befutott Claire Danes alakít, egy elegáns, nem túl nagy forgalmat bonyolító kesztyűboltban dolgozik Beverly Hillsben. Megismerkedik Ray Porterrel, a megnyerő, gazdag ötvenessel, aki mindent elkövet, hogy levegye a lábáról. Csakhogy Mirabelle-nek másik udvarlója is akad, a fiatal agglegény, Jeremy, aki nem olyan művelt és sikeres, mint Ray, de mégis fölkelti a lány érdeklődését. Portert Steve Martin kelti életre, vetélytársában pedig Az okostojás-ból ismert Jason Schwartzmanra ismerhetünk.

Az előzetes elején Mirabelle elveszve áll a kihalt, csillogó-villogó üzlet pultja mögött, mikor betér a boltba egy őszes úr, és kesztyűt vásárol tőle. A következő pillanatban egy mosodában találjuk magunkat, ahol a ruháival foglalatoskodó lányt megszólítja egy félszeg, vonzó idegen. A kedvcsináló ettől kezdve felváltva villant fel epizódokat a különböző randevúkról, Mirabelle éppoly mosolygósan és bájosan ül öregecske lovagjával az elegáns étteremben, mint Jeremy oldalán a szórakozóhely előtt, amit udvarlója pénz híján csak kívülről tud megmutatni neki.