Scrat, a patkány-mókus keverék kis lény gondolatai még mindig a makk körül forognak a Jégkorszak 2-ben. Az animációs film folytatására még jövő tavaszig várni kell, de az internetről letölthető előzetes ad egy kis előleget a várható poénokból.

A Jégkorszak folytatásában Manfréd, a mamut, Sid,a lajhár és Diego, a kardfogú tigris visszatérnek egy újabb hihetetlen kaland erejéig. A jégkorszak a a végéhez közeledik, az állatok élvezik az új világot, ami maga az olvadozó paradicsom. Hőseink rájönnek, hogy az olvadásból származó víz el fogja önteni a völgyüket. Figyelmeztetni akarják a többieket, és azon törik a fejüket, hogyan úszhatnák meg az áradást.

A Fox animációs részlegének új produkciójához Jon Vitti írta a forgatókönyvet, aki a Simpson család számos részét készítette. Rendezővé az első rész társdirektora, Carlos Saldanha lépett elő. A főszereplőknek ugyanazok a színészek kölcsönzik a hangjukat, akik az eredetiben. Manfred a Szeretünk, Raymond című komédiasorozatból ismert Ray Romano, Sid John Leguizamo, Diego pedig Denis Leary hangján szólal meg. Újoncként az Amerikai taxi sztárja, Queen Latifah, a rapper csatlakozott a csapathoz.

Az előzetesben a jéghegyek erdejében felbukkan Scrat, a patkány és mókus keverékének tűnő lény, amint kúszik felfelé a jégen. Kinyújtott nyelve pillanatok alatt odafagy a hegyhez, így aztán ott himbálódzik egy darabig, erőlködik, végül nagy nehezen sikerül kiszabadítania magát. A tetőre érve észrevesz egy makkot, ami kikandikál a jégből. Egyből ráveti magát, nagy nehezen kifeszegeti, de egyszerre víz tör elő a lyukból, megpróbálja befogni, de egyre több helyen kezd spriccelni. Scrat képtelen elengedni a makkot, azt szorongatva viszont nem tudja elállni a víz útját, így végül a szájával tapad a lyukra. Ennek az lesz a következménye, hogy szép lassan felfújódik, és mikor megtelik, kilő, mint egy lufi, és elrepül a jéghegyek fölött.

Már az első film előzetesének is Scrat volt a hőse, holott a filmben alig szerepel. Az ősmókus már akkor is egy makkal kínlódott a hómezőkön, gyakorlatilag őmiatta mozdultak meg a hegyek, és kezdődött az állatokat veszélyeztető katasztrófa, pont úgy, ahogy az áradás megindulásában is ő, na meg a makk a ludas.

A Jégkorszak 2 amerikai premierje 2006. március 31-ére várható.