Britney Spears és Katie Holmes óta tudjuk, hogy Amerikában mostanában trendinek számít minél tovább szűznek maradni, de a 40 Year Old Virgin című komédia főhőse kissé túllő a célon, negyvenéves korára még mindig nem volt nővel. Az internetről letölthető előzetesből kiderül, mivel packázta el Andy az adódó lehetőségeket.

A 40 Year Old Virgin című romantikus komédia főhősével, Andy Stitzerrel látszólag minden rendben. Van kényelmes, bár kissé unalmas munkája, tekintélyt parancsoló akciófigura-gyűjteménye, és persze akad néhány jó barátja is. Egy dolog azonban hiányzik az életéből, a negyvenéves agglegény még egyetlenegyszer sem szeretkezett. Amikor ez a haverok fülébe jut, igyekeznek segíteni a dolgon, de nem járnak sikerrel. Andy végül megismerkedik Trishsel, a háromgyermekes anyával, és a barátok végre fellélegeznek, csakhogy a pár egyezséget köt: kapcsolatuk szigorúan szexmentes.

A rendezőnek, Judd Apatow-nak ez az első nagyjátékfilmje, korábban tévésorozatokat készített és producerkedett, többek között A kábelbarát című Jim Carrey-komédiánál. Apatow a forgatókönyvírói munkát a főszereplővel, Steve Carell-lel osztotta meg. A negyvenkét éves színész szintén főként tévés múltra tekinthet vissza, de nemrég Woody Allen Melinda és Melindá-jában is feltűnt. Trisht A John Malkovich-menet mellékszerepéért Oscarra jelölt Catherine Keener alakítja, akit legutóbb A tolmács-ban láthattunk. Paul Rudd, aki Phoebe szerelmét játszotta a Jóbarátok-ban, Andy egyik barátját alakítja, ahogy A szmokinger-ből ismert Romany Malco is.

Az előzetes visszavezet minket Andy ifjúkorába, mikor többször is csak egy hajszálon múlott, hogy megtörténjen a dolog. Hősünk hangulatos gyertyafényben csókolózik egy bombanővel az ágyon, de a lány melltartójának eltávolítása meghaladja a képességeit, a pántot csúzliszerűen megfeszítve hatalmas csípést mér áldozata hátára. Egy másik alkalommal, hasonló helyzetben az ügyeletes leányzó megnyalja Andy lábujját, mire az véletlenül irdatlanul fejbe rúgja. Legközelebb haveri tárasagában, kissé megöregedve látjuk viszont, amikor lelepleződik jól őrzött titka. A barátok nekifognak, hogy kikupálják, erősítő edzésre viszik, legyantáztatják a mellkasát, ellátják jó tanácsokkal, még villámrandizni is elviszik, de ott csak egy pszichopata módjára viselkedő nővel sikerül megismerkednie. Az előzetesben feltűnik Trish is, akivel egy könyvesboltban elegyedik szóba Andy, és rögtön látszik, hogy nála van esélye.

A 40 Year Old Virgin november 23-án érkezik az amerikai mozikba.