Orvossággal büntet a nyuszifogú dadus

2005.07.21. 11:31

A Colin Firth és Emma Thompson főszereplésével készült Nanny McPhee című vígjáték új előzetese a korábbinál hosszabb és részletesebb betekintést enged a Mary Poppins-szerű történetbe, amely hét vásott gyerek és mágikus képességekkel megáldott dadusuk körül bonyolódik.

Az eredetileg tervezett húsvéti premier helyett október 21-ére tolódott a Nanny McPhee című családi vígjáték amerikai bemutatója, melyet a Lottózsonglőrök-et jegyző Kirk Jones rendezett. Christianna Brand Nurse Matilda című gyermekkönyv-sorozata alapján a címszereplő, a kétszeres Oscar-díjas Emma Thompson írta a forgatókönyvet.

Colin Firth frissen megözvegyült családapát alakít, akinek szép lassan fejére nő hét zabolátlan gyermeke. A vásott Brown-csemetéken nem fog a szigor, már tizenhét dadust kergettek el, így azt hiszik, ismét könnyű dolguk lesz, amikor megérkezik otthonukba az új nevelőnő, Nanny McPhee. Nagyot kell csalódniuk, a boszorkaszerű külsővel megáldott daduson ugyanis nem fognak a praktikáik, és kénytelenek belátni, hogy az összetűzésekkor csak ők húzhatják a rövidebbet.

Ráadásul nem csak Nanny McPhee-vel kell megküzdeniük. Az apjuk fejébe veszi, hogy újra megnősül, rettenetes Adeleide nagynénjük, akit a Miss Marple-lént ismert Angela Lansbury alakít, magához akarja venni egyiküket, és a szomorkodó mosogatólánnyal, Evangeline-nel is kezdeniük kellene valamit. A búskomor alkalmazottat a Trainspotting Diane-je, Kelly MacDonald alakítja.

A film előzetese azzal kezdődik, hogy egy kétségbeesett dadus rohan ki sikoltozva  a Brown-házból. Odabenn a gyerekek randalíroznak, az apuka láthatóan teljesen kikészült, mikor bekopogtat szikrázó botjával Nanny McPhee. A kis ördögfiókák szokott módszereikkel próbálkoznak, de mikor piros pöttyökkel betegséget színlelnek, pillanatok alatt megkapják megérdemelt büntetésüket egy iszonytató kanalas orvosság formájában.

A dadus valahogy mégis eltűnik a képből, csakhogy amikor Adelaide nénikéjük miatt veszélybe kerülnek, a gyerekek Nanny McPhee-t hívják, és amint kimondják a varázsszót, azt, hogy kérlek, meg is jelenik az ő külön bejáratú Mary Poppinsuk, és segítségükre siet varázserejével.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK