A biztató fordulat után úgy tűnik, ismét nehéz idők köszöntenek Hollywoodra. A hétvége nagy reménysége, A sziget labdába sem rúghatott az előző heti győztes, a Charlie és a csokigyár mellett.

Bár a Pearl Harbor rendezőjének klón-témájú akciófilmje olyan sztárokkal büszkélkedhet, mint Ewan McGregor és Scarlett Johansson, A sziget-nek csak a negyedik helyet sikerült megkaparintania jelentéktelen, 12,1 millió dolláros bevételével. A Fantasztikus négyes annak ellenére szorította le A sziget-et a dobogóról a maga 12,3 milliójával, hogy már harmadik hete szerepel az amerikai mozik műsorán.

A második helyezést az Owen Wilson és Vince Vaughn főszereplésével készült Ünneprontók ünnepe című komédia szerezte meg, 26,2 milliós bevételével jócskán elhúzva a képregény-adaptációtól. A Charlie és a csokigyár, Tim Burton és Johnny Depp legújabb közös produkciója megőrizte vezető pozícióját, ezen a hétvégén ehhez 28,3 millió dollár is elégnek bizonyult.

A legnépszerűbb tizenkét film összbevétele 128,9 millió lett, vagyis a két hétig tartó, átmenetinek bizonyuló megkönnyebbülés után a nézők ismét kevesebb pénzt fizettek ki a mozipénztáraknál, mint a tavaly ilyenkori hétvégén. A különbség 7%-ot tesz ki.

A sziget mögött álló Dreamworks stúdió nem tud magyarázatot adni arra, miért szerepelt ilyen csúfosan a film annak ellenére, hogy a gyakran gúnyolt Bay ezúttal egészen elfogadható kritikákat kapott.

"Világos, hogy ez csalódást okozó nyitás volt. Csak abban reménykedhetünk, hogy a film megtalálja a közönségét a következő néhány hétben" - mondta Jim Tharp, a terjesztési vezető.

Még A sziget-nél is rosszabbul teljesített Angelian Jolie exférje, Billy Bob Thornton komédiafeldolgozása, a Bad News Bears. Csupán 11,5 millióért keltek el rá jegyek, ez pedig az ötödik helyre volt elég.