Űrkalandba sodor a társasjáték

2005.07.29. 11:54

A Jumanji írójának új könyvéből készült Zathura című családi filmben ismét egy különös társasjáték indítja el a kalandok sorozatát, melynek során két kisfiú beutazza a világűrt, ahol őrült robot, földönkívüliek és meteorzápor leselkedik rájuk.

A Jumanji-t és a Polár expressz-t is jegyző gyermekkönyvíró, Chris van Allsburg bestselleréből készítette a Zathura című film forgatókönyvét John Kamps és David Koepp, aki a  Spielberg-féle Világok harcá-t, a Jurassic Park-ot és a Mission: Impossible-t írta. A Zathurá-t a jobbára színészként ismert Jon Favreau (Bárbarátok, Ronda ügy), a Mi a manó alkotója rendezte.

A filmben két cívódó fiútestvér intergalaktikus kalandba keveredik, a házuk varázslatos módon a világűr kellős közepén köt ki. Mindennek a Zathura nevű titokzatos társasjáték az oka, melyet az öreg épület alagsorában találtak. Fantasztikus utazásuk során találkoznak egy hajótörött asztronautával, megmenekülnek a meteoresőből, a rosszindulatú, gyíkszerű földönkívüliektől, az ámokfutó, rakétahajtású robottól és az űrhajócsatából, de a legnagyobb veszély még hátra van. Ha nem nyerik meg a játékot, vagyis nem érik el Zathura bolygóját, örökre a világűrben rekednek.

A fiúk apját az Oscar-díjas Tim Robbins alakítja. Az idősebb testvér, Walter szerepében a tizenhárom éves Josh Hutcherson látható, aki fiatal kora ellenére már számos filmben játszott, többek között a Polár expressz-ben is dolgozott. Danny megformálását a nyolc éves Jonah Bonóra bízták, aki A kanyaron túl című filmből lehet ismerős.

A családi kalandfilm amerikai bemutatója csak november 23-án lesz, de már le lehet tölteni az internetről az előzetest, amely azzal kezdődik, hogy az apuka magukra hagyja a fiúkat. A kisöcs véletlenül hozzávág egy labdát a testvéréhez, majd bocsánatért könyörögve menekülőre fogja, és elrejtőzik. A bátyja azonban rátalál, és büntetésből bezárja az alagsorba, ahol a kis Danny rábukkan a játékra. A gyerekek elkezdenek játszani, a kisebbik pedig kihúzza a meteorzápor feliratú szerencsekártyát. A srácok legnagyobb rémületére izzó kövek hullanak az égből, épp hogy sikerül fedezéket találniuk előlük. Mikor a meteoreső abbamarad, Danny odamerészkedik az ajtóhoz, és ahogy kinyitja, elébe tárul a világűr.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK