Ezen a héten sivatagi kincsvadászok, szerelmes angol tinilányok, focizó börtöntöltelékek és összezavarodott olaszok között válogathatunk, ráadásképp pedig a kvantumfizika terén bővíthetjük ismereteinket.

My Summer of Love - 2005
Képek a filmből | Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap


Miről szól? Az árva Mona megismerkedik a jómódú Tamsinnel, a két magányos kamaszlány a világgal szembefordulva szenvedélyes kapcsolatba bonyolódik.

Ki a rendező? A korábban dokumentumfilmeket rendező Pawel Pawlikowski 2001-ben második játékfilmjével, az Utolsó menedék-kel elnyerte a legígéretesebb angol pályakezdő BAFTA-díját.

Kik a szereplők? A Monát alakító Nathalie Press a Wasp című Oscar-díjas rövidfilmből és a Gonosz falu című horrorból lehet ismerős. Tamsint Emily Blunt játssza, aki mögött csupán néhány televíziós szereplés és Az elveszett kard legendája című film áll. Phil, Mona bátyja szerepében az Amerikában-ból és a Non-stop partiarcok-ból ismert Paddy Considine-t láthatjuk, aki Pawlikowski Utolsó menedék-ében is feltűnt.

Még valami? A Helen Cross regényéből készült Szerelmem nyará-t a legjobb angol filmnek járó Korda Sándor-díjjal tüntették ki a 2005-ös BAFTA-gálán.