Bár a nézettségi adatok szempontjából a vígjátékok uralják az idei nyarat, a hollywoodi filmesek többségének nincs túl sok oka mosolyogni. Ezen a hétvégén a Lopakodó című szépreményű akciófilm bukott meg csúnyán, az összbevétel pedig már két hónapja nem volt ilyen alacsony.

A moziközönség ismét keresztbe tett egy költséges akciófilmnek, a 100 millió dollárból készült Lopakodó mindössze 13,5 millió dollárra tett szert első hétvégéjén, és ez csupán az amerikai nézettségi listák negyedik helyére volt elég. A film csalódást okozott terjesztőjének, a Columbia Picturesnek, amely amúgy sem volt kifejezetten szerencsésnek mondható idén a bukott Bewitched-del és az xXx 2 - A következő fokozat-tal a háta mögött.

A stúdió 20 millió körüli bevételben reménykedett, de a hasonló műfajú A sziget 12,2 milliós, siralmas szereplése nem ígért túl sok jót. Rory Bruer, a Columbia Pictures terjesztési vezetője szerint úgy tűnik, a nézők idén nyáron nem vevők az akciófilmekre. A filmben Jessica Biel és a Ray Oscar-díjas főszereplője, Jamie Foxx az amerikai hadiflotta pilótái, akiknek meg kell fékezniük egy elszabadult, robotvezérelt repülőgépet.

Az Ünneprontók ünnepe című komédia alkotóinak viszont van okuk az örömre, Vince Vaughn és Owen Wilson filmje helyet cserélt a Charlie és a csokigyár-ral, és a bemutatóját követő harmadik héten 20,5 millió dolláros bevétellel föltornászta magát az első helyre. Johnny Depp és Tim Burton filmje 16,4 milliót könyvelhetett el, s így a második helyen végzett.

Az eheti három premierfilm közül a Sky High teljesített a legjobban. A film, amelyben Kurt Russel egy szuperhős család fejét alakítja, a harmadik helyen nyitott 14,6 milliójával. A vígjáték nézettsége felülmúlta a várakozásokat, hiszen az alkotók csak 10-12 millióra számítottak. A Must Love Dogs című romantikus komédia is sikeresnek mondható. 13,1 millióért keltek el rá jegyek, bár nem  meglepő módon a nézők 70%-a a nők köréből került ki.

A tizenkét legnépszerűbb film összbevétele már két hónapja nem volt ilyen alacsony, mint most. A 112,1 millió dollár 21%-kal kevesebb a tavaly ilyenkori hétvége bevételénél, mikor A falu című M. Night Shyamalan-film töltötte meg a vetítőtermeket.