A női mellek kivillanása a filmvásznon már megszokott dolog. A férfiak többsége újra és újra örömmel fogadja kedvenc testrésze látványát, a nők jelentős hányada pedig minden alkalommal kárörömmel véli felfedezni a hollywoodi csillagok keblén a plasztikai sebész keze nyomát. Megunni talán nem lehet, viszont meglepetést sem okoz már, amikor az említett domborulatokra téved a kamera. De mi a helyzet az erősebbnek tartott nem intim testtájaival? A pornófilmeket leszámítva meglehetősen ritkán látunk a vásznon férfiakat alul semmiben. Vagy mégsem? A teljesség igénye nélkül készült összeállításunkból kiderül, hogy a férfiszínészek közt akadnak szép számmal, akik nem szégyellik letolni a nadrágjukat, ha a szerep úgy kívánja.

Ha díjaznánk a meztelenkedő férfiszínészeket, kétségtelenül Ewan McGregor kapná a fődíjat: a skót színészt számos filmben láthattuk már tetőtől talpig... és ismerjük el, van mit megmutatnia. A Nagy Sándor, a hódító-ban meztelenkedő Colin Farrell irigykedve mesélte egy interjúban, hogy a forgatáson valaki megjegyzést tett a pénisze méretére, miszerint "közel sem akkora, mint Ewan McGregoré, aki úgy el van látva, mint egy Jedi".

McGregor maga is bevallja, hogy nemcsak hogy nem feszélyezi a meztelenség, hanem kifejezetten szívesen a világ elé tárja, amije van. "Azt a pillanatot várom, amikor letolhatom a Jedi-nadrágomat és előhúzhatom az igazi fénykardomat!" "Fénykardját" a színész kedvesen csak Kicsi Ewannek becézi.

Habár a Csillagok háborújá-ban nem került sor rá, hogy Kicsi Ewannel megismerkedjenek a nézők (de persze mindannyian tudjuk, hogy valójában mit jelképeznek a fénykardok), négy másik filmben fellépett.

Első alkalommal a Trainspotting-ban vethettünk egy röpke pillantást McGregor péniszére. Miután Renton egy klub előtt leszólítja Diane-t - a dögös, ám mint később kiderül, kiskorú lányt - azonnal a lány hálószobája felé veszik az irányt. Szex után azonban a lány rútul kiebrudalja ágyából a fiút, ekkor látjuk egy pillanatra a meztelenül felkászálódó Renton intim testrészét, aztán még egyszer a sziluettjét a sötét előszobában, amikor megsemmisülve lehúzza a használt kotont. Mint másnap kiderül, Diane nem akarta, hogy a szülei egy pasast találjanak reggel az ágyában.

Bónusz villantás: közvetlenül ezt megelőzően a Spudot alakító Ewen Bremnert is "nagytotálban" látjuk, amikor részegen elalszik meztelenül, szexelvonástól szenvedő barátnője legnagyobb csalódására.

Úgy tűnik, McGregor a következő filmszerepében már minden szemérmességét levetkőzte, a Párnakönyv (amelyet Peter Greenaway rendezett, akinek pénisz-vonatkozású munkásságát külön taglaljuk) több jelenetében, hosszan látjuk őt meztelenül. Először a film 56. percében, amikor az angol fordítót, Jerome-ot alakító McGregor és japán szeretője szerelmeskedik. Később az író lány könyvének első fejezetét a férfi testére írja és elküldi őt a kiadóhoz, ahol Jerome hagyja, hogy meztelen testéről lemásolják az írást.

Kicsi Ewan leglátványosabb szereplésére a '98-as Velvet Goldmine-ban került sor. Kb. fél órával a film kezdete után McGregor az Iggy Pop-szerű fékezhetetlen rocksztár szerepében a színpadon letolja bőrnadrágját és fesztelenül lóbálja a farkát a koncert és a film nézői előtt.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]
Velvet GoldmineYoung Adam

Legutóbb a Young Adam-ben láttuk McGregort teljesen meztelenül, miután férjezett szeretőjével (Tilda Swinton) szeretkezés után óvatlanul elalszanak a hitvesi ágyon. Gyanítjuk, hogy nem ez volt az utolsó alkalom, hogy McGregor minden testrészét alaposan megnézhettük magunknak, a lista bizonyára még bővülni fog...