Marihuánát találtak a rendőrök Oliver Stone-nál, az ügy most került a Beverly Hills-i fellebbviteli bíróág elé. Az Oscar-díjas rendezőnek nem először gyűlt meg a baja a rendőrséggel, ennek ellenére következő filmjének főhőse két zsaru lesz.

Az 58 éves rendezőt május 27-én tartóztatták le egy út menti ellenőrző pontnál, ahol a rendőrök a sofőrök esetleges alkoholos befolyásoltáságát szokták mérni. A filmes 100 dolláros bírságot és némi bírósági illetményt volt kénytelen kifizetni. Az Oscar-díjas Oliver Stone ügyvédje szerdán kérelmet adott be ügyfele érdekében a Beverly Hills-i fellebbviteli bíróságon - mondta Jane Robison, a Los Angeles megyei körzeti ügyvédi iroda szóvivője.

A rendező, aki a Szakasz és Született július 4-én című filmjeivel érdemelte ki az Akadéma díját, nem jelent meg a bíróságon. 1999-ben Stone-t egyszer már elítélték marihuána birtoklásáért és a szer hatása alatt történő autóvezetésért.

Úgy tűnik, újabb összetűzése a hatóságokkal nem szegte a rendező kedvét, aki következő filmjét két rendőrről forgatja. A World Trade Center elleni terrortámadásról szóló, egyelőre cím nélküli produkció középpontjában két zsaru személyes drámája áll. Will Jimeno és John McLoughlin életük kockáztatásával rohantak be a füstölgő épületbe kimenteni a bennrekedteket, de a torony összeomlása után maguk is a törmelék alá szorultak.

A páros azon kevesek közé tartozott, akik túlélték a katasztrófát, hála a többi túlélő erőfeszítéseinek, akik kihúzták őket a romok alól, még mielőtt elfogyott volna a levegőjük. A filmben az egyik rendőrt Nicolas Cage fogja alakítani.