Négy tesó bosszút állt a lordokon

2005.08.15. 12:26

A hétvégi nézettségi adatok ismét csalódást okoztak az amerikai forgalmazóknak. A négy premierfilm egyike sem szerepelt valami fényesen, bár a Négy tesó című bosszúdrámának sikerült kiütnie az első helyről a múlt heti győztest, a Hazárd megye lordjait.

A Halálosabb iramban-t jegyző John Singleton bosszúdrámája, a Négy tesó szerezte meg az amerikai nézettségi listák első helyét ezen a hétvégén 20,7 millió dolláros bevétellel. A film négy férfi történetét beszéli el, akik összefognak, hogy bosszút álljanak nevelőanyjuk gyilkosán. A 40 millió dollárból készült moziban a Boogie Nights-ból és az Olasz meló-ból ismert Mark Wahlberg, az Outkast együttes énekese, André Benjamin, a Trója Patroklosza, Garrett Hedlund valamint Tyrese Gibson játszik, akit A Főnix útjá-ban láthattunk. Talán pont ennek a névsornak köszönhető, hogy az erőszakos téma ellenére viszonylag sok nő volt kíváncsi a Négy tesó-ra, a közönség 53% a gyengébb nem képviselői közül került ki.

A titkok kulcsa című vudu thriller, amelyben Kate Hudson játssza a főszerepet, 15,8 milliós bevétellel futott be a második helyen. A 43 milliós költségvetésű film mögött álló Universal stúdió elégedett az eredménnyel. Goldie Hawn lánya egy kísérteties házban tevékenykedő ápolónőt alakít a horrorban, amely szintén többségben nőket vonzott a moziba.

A múlt heti győztes, a Hazárd megye lordjai a harmadik helyre esett vissza. 13 millió dollárral egészítette ki eddigi bevételét, amely a premier óta eltelt tíz nap után 57,5 millióra rúg. A bevételre szükség is van,  mivel film elkészítése 53 millióba került, és további 17,5 milliót kellett kifizetni a tévésorozathoz fűződő jogokért.

A Tök alsó - Európai turné című komédia, amelyben Rob Schneider ismét férfi prostituáltat alakít, alulmúlta a várakozásokat, 9,4 milliós bevétele csak az ötödik helyre volt elég. A film az 1999-es első résznél jóval rosszabban teljesített. Hat évvel ezelőtt a Tök alsó 12,2 millióval indított, és végül 65 millióra tornázta fel összebevételét. A Columbia stúdió abban bízott, hogy a folytatás 10-12 millió körüli összeget hoz, Rob Schneider pedig egy csütörtöki rádióadásban még magabiztosan azt jósolta, hogy a 22 milliós költségvetésű film rögtön 20 millióval fog indítani. Még ennél is rosszabul járt azonban a negyedik premierfilm, a The Great Rade című második világháborús dráma, amely csak a tizedik helyet csípte meg 3,4 milliójával.

A legnézettebb tizenkét film összbevétele 103,5 millió dollárt tesz ki, ez az összeg 16%-kal alacsonyabb a tavaly ilyenkori hétvége eredményénél, amikor A Halál a Ragadozó ellen debütált, és egymagában 38,3 milliót gyűjtött be. "Meglehetősen jelentéktelen hétvége volt" - mondta Paul Dergarabedian, a nézettségi adatokat nyomon követő Exhibitor Relations elnöke.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK