Lynch visszahozná Cooper ügynököt

2005.08.18. 12:20

Az új David Lynch-film forgatásán keringő hírek szerint a rendező azt fontolgatja, hogy saját tévésorozatot szentel a Twin Peaks FBI ügynökének, Dale Coopernek.

Váratlan jó hírrel szolgált a Twin Peaks-rajongók számára a Dark Horizons egyik olvasója, aki két napig dolgozott statisztaként David Lynch INLAND EMPIRE című filmjének forgatásán. Kyle MacLachan, Dale Cooper ügynök megformálója tűnt fel a helyszínen, és a stáb egyik tagja bizalmasan elárulta a statisztáknak, hogy Lynch saját tévéműsort tervez a karakter köré.

Az új produkció állítólag nem kapcsolódna szervesen a Twin Peaks-hez, csupán a sokak által kedvelt, hátranyalt frizurájú ügynök térne vissza a képernyőre. Az 1990-es misztikus sorozatban az FBI különleges ügynöke azért érkezik a Kanada határán fekvő kisvárosba, hogy Laura Palmer rejtélyes halálának ügyében nyomozzon. Ahogy telik az idő a sötét titkokkal teli városkában, Dale rájön, hogy sokkal különösebb dolgok zajlanak a háttérben, mint valaha sejtette volna.

Az MTV-Fabula kiadó jóvoltából Magyarországon is megjelent a Dale Cooper naplója című könyv, amely az ügynök előéletébe engedett bepillantást, a múltbéli eseményekkel részben magyarázatot adva a Twin Peaks jelenének történéseire. A sorozat utolsó epizódjában Cooper személyisége gyökeres átalakuláson megy át, így nyitva marad a kérdés, hogy melyik Dale-lel is találkozhatunk majd a televízióban.

Dark Horizons informátora magáról a készülő INLAND EMPIRE-ről nem tudott meg sokat a forgatáson. A forgatókönyvet nem adták oda neki, csak az adott jelenetről kapott némi információt, Lynch pedig alig beszélt a statisztákhoz. Csupán annyi derült ki, hogy a film a Twin Peaks-hez hasonlóan misztikus történet lesz egy nőről, aki eltűnik a San Gab-hegység közelében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK