James Bond óceánjáró Lotus Espritje bizonyult a legmenőbb filmes járgánynak a Lovefilm nevű internetes filmkölcsönző portál szavazásán. A Kicsi kocsi és a Batmobil is előkelő helyen végzett.

A szavazás győztese, a fehér Lotus Esprit az 1977-es A kém, aki szeretett engem című Bond-filmben tűnt fel. A hátsótüzelésű sárpermetezővel és föld-levegő rakétával ellátott kocsit mini-tengeralattjáróvá is át lehetett alakítani. A dobogó második fokát a Vissza a jövőbe-filmek időutazógépe foglalta el, amely Michael J. Foxot, alias Marty McFly-t repítette ide-oda az időben. Harmadik lett a Starsky és Hutch piros-fehér Ford Gran Torinója, őt követte a Kicsi kocsi hőse, a bogárhátú Volkswagen.

Batman páncélozott, hangvezérlésű Batmobilja ötödikként futott be. A tíz legnépszerűbb jármű közé került Danny Zuko felturbózott masinája a Greaese-ből, a Bullitt című film Ford Mustangja, valamint a Szellemirtók, a Thelma és Louise és a Blues Brothers autói.

A Lovefilm nevű internetes filmkölcsönző portál 5000 embert kérdezett meg arról, hogy melyik mozivásznon látott autót tartják a legemlékezetesebbnek. "Mindig a színészek viszik el a dicsőséget egy-egy nagyszerű film után. Úgy éreztük, itt az ideje, hogy az autók is megkapják a nekik kijáró elismerést" - mondta a Lovefilm marketingmenedzsere, Fliss White. Tavaly augusztusban a Yahoo! végzett felmérést ebben a témakörben, a győztes már akkor is a 007-es ügynök csodaautója volt.