Az amerikai cenzorok betiltották a Fűrész 2 című horror reklámját, mert a képeken levágott ujjak voltak láthatók. A tavalyi sikerfilm folytatásában újra lecsap az őrült, aki rákényszeríti áldozatait, hogy öljék meg egymást.

Az Amerikai Mozgókép Szövetség, az MPAA nem hagyta jóvá a Fűrész 2 internetes előzetesét és a film plakátját, mert mindkettő csonkolt ujjakat tett közszemlére. A szervezet felszólította a horror mögött álló Lions Gate Films producereit, hogy azonnal távolítsák el az anyagot a film honlapjáról.

A stúdió tavaly nagyot kaszált a Fűrész-szel, az alacsony költségvetésű film 55 millió dollárnyi bevételt szedett össze az amerikai mozipénztáraknál. A filmben egy őrült gyilkos szörnyű próbatétel elé állította áldozatait: meghalnak, vagy teljesítenek egy iszonyatos feladatot, többnyire meg kellett ölniük valakit. A folytatásban a New Kids on the Block régi énekese, Donnie Wahlberg játssza a nyomozót, aki megpróbálja elfogni az újra akcióba lendülő szadistát.

Az MPAA minden film reklámanyagát ellenőrzi, mielőtt eldöntené, hogy milyen korhatár-bersorolással látja el az adott produkciót. Ha az internetes közzététel előtt láthatták volna a Fűrész 2 reklámanyagát, biztosan "elfogadhatatlannak" minősítették volna - nyilatkozta az MPAA szóvivője a Hollywood Reporter nevű lapnak.

A Fűrész 2-t október 28-án mutatják be az Egyesült Államokban.