A szüzesség kérdése még mindig közérdeklődésre számot tartó téma Amerikában - mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a frissen debütált 40 éves szűz című komédia vezette a nézettségi listákat ezen a hétvégén.

A 40 éves szűz című komédia 20,5 millió dolláros bevétellel végzett az első helyen az amerikai mozik hétvégi nézettségi versenyében. Ez meglehetősen jó kezdés Steve Carellnek, akinek a negyven esztendős szűz megformálása volt az első főszerepe, és a veterán tévés forgatókönyvíró, Judd Apatow is örülhet, hogy rendezői debütálása ilyen jól sült el.

"Ez a film tele van melegséggel, és szerintem ez tetszik a nőknek" - mondta Nikki Rocco, a Universal Pictures terjesztési vezetője, a filmre ugyanis több nő volt kíváncsi, mint férfi. Mivel a produkció elkészítése csak 26 millióba került, valószínűleg napokon belül megtérülnek a költségek.

Ugyanennyiből forgatták Wes Craven Red Eye című thrillerét is Cillian Murphy és Rachel McAdams főszereplésével. Ez a film szintén elég szépen teljesített, 16,5 milliót hozott, bár kétszázzal kevesebb moziban vetítették, mint a komédiát, és ezzel megszerezte a második helyet. A Red Eye főhőse egy csapdába esett nő, akit arra kényszerít a repülőgépen mellette ülő gyilkos, hogy segítsen neki kivégezni egy üzletembert, különben megölik az apját. Craven eddig inkább a horrorműfajban volt ismert, ő jegyzi a Rémálom az Elm utcában-t és a Sikoly-szériát.

A múlt heti győztes, a Négy tesó visszazuhant a harmadik helyre. John Singleton drámája 13 milliót hozott, összbevétele pedig már 43,6 milliónál jár, így már csak néhány milliócska hiányzik ahhoz, hogy a film behozza a ráfordított pénzt. Az Ünneprontók ünnepe már hetek óta tartja magát az élvonalban, most a negyedik helyen kötött ki. A Red Eye premierje rossz hatással volt A titkok kulcsá-ra, Kate Hudson vudukalandja 54%-ot vesztett nézettségéből, 7,4 millió dollárral ötödik lett.

A Vad galamb című animációs mozi nem volt olyan szerencsés, mint a többi premierfilm, 6,1 milliós bevétele csak a hetedik helyre volt elég. A filmet néhány más országban már bemutatták, és hasonlóan mérsékelt érdeklődés övezte, így az alkotók már kellőképpen fölkészülhettek a gyenge eredményre. A második világháború hősies postagalambjairól szóló produkció rosszabbul teljesített, mint a March of the Penguins című dokumumentumfilm, amely újabb 6,7 millió dollárt csapott hozzá eddigi bevételéhez, és ezzel megszerezte a hatodik helyezést.

Nem minden sikamlós témájú vígjátéknak van akkor a sikere, mint a 40 éves szűz-nek. A Tök alsó - Európai turné című komédia, Rob Schneider eddigi legnagyobb sikerfilmjének folytatása második hétvégéjén már az első tízbe sem tudott bekerülni 3,6 milliós bevételével. A hét bukása viszont kétségkívül a Supercross - The Movie című motoros dráma, amely a szerdai premierjét követő első öt napban csupán 2 millió dollárt szedett össze, hétvégi bevétele pedig mindössze 1,3 millió. Ennek ellenére a tizenkét legnézettebb film ezúttal csak 3%-kal teljesítette alul a tavaly ilyenkori eredményeket, az összbevétel elérte a 99,8 millió dollárt.

A 40 éves szűz című filmet október 6-tól vetítik a magyar mozik.