Ezt a hetet nyilváníthatnánk a nagy visszatérések időszakának is, hiszen az ügyefogyott dzsigolón és a még mindig virgonc Kicsi kocsin kívül a nyugdíjba vonult Daniel Day-Lewis is újra tiszteletét teszi a mozivásznon, hogy eljátsszon egy kiöregedett, haldokló hippit. A horrorműfaj rajongóit ősi varázslatokkal riogatja A titkok kulcsa, a Mezítlábas szerelemben pedig egy elmegyógyintézetből szökött lány és megmentője kalandjait követhetjük nyomon.

The Skeleton Key - 2005
Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

Forrás: UIP Dunafilm

Miről szól? Caroline bentlakásos gondozónői állást vállal egy isten háta mögötti házban, ahol az egyik szoba mágikus, baljós tárgyakat rejt. Iszonyatos erők szabadulnak el.

Ki a rendező? A titkok kulcsá-t a K-PAX - A belső bolygó-t jegyző Iain Softley rendezte.

Kik a szereplők? A Hogyan veszítsünk el egy pasit tíz nap alatt? szőkesége, Kate Hudson alakítja a halálra rémült dolgozót. Két kétszeres Oscar-jelölt, Gena Rowlands és John Hurt mellett a Kinsey-ből és A hazugsággyáros-ból ismert Peter Sarsgaardot láthatjuk a horrorban.

Még valami? Stacey Sher producerre olyan nagy hatással volt a forgatás légköre, hogy felkeresett egy boszorkánydoktort, aki állítólag megvédte őt a gonosz Hoodoo-mágiától.