Tegye fel a kezét, aki lélegzet-visszafojtva várta, hogy Ewan McGregor és Scarlett Johansson sutba dobva drámai színészi képességeiket végre robbanó járművek lángnyelvei között iszkoljanak lélekszakadva! Igen, pont ennyien is nézték meg A sziget című ambiciózus akció sci-fit. Persze nem ők az első tehetséges színészek, akiket felvásárol a hollywoodi kasszacsináló-gépezet. Új villára kell a pénz, vagy csak meggondolatlan szerződés kötötte kezüket - összeállításunk áttekinti a prostituálódásra leginkább hajlamos színészek névsorát.

Amiért szívünkbe zártuk: Ewan az 1996-os, Scarlett pedig a 2003-as év legjobban sikerült kultfilmjével követelt magának először helyet a filmtörténelemben. A Trainspotting és az Elveszett jelentés egyaránt annyira lenyűgözőek, hogy tehetségük nem is nagyon igényelt további bizonyítást. Mégis olyan színvonalas alkotásokkal sikerült magasan tartaniuk a lécet, mint a Velvet Goldmine, Little Voice, Moulin Rouge!, Nagy hal, Young Adam (Ewan), illetve a Leány gyöngy fülbevalóval, A Love Song for Bobby Long, In Good Company (Scarlett - lásd Elveszett Scarlett című cikkünket is).

Forrás: SPIForrás: Best Hollywood
Elveszett jelentésTrainspotting

Eladta magát! Ewan karrierjében már volt pár riasztó előjel, amikor képtelen volt nemet mondani olyan kétes hollywoodi felkérésekre, mint A tanú szeme vagy a Pokolba a szerelemmel! és a meglehetősen béna Csillagok háborúja folytatások esetében is izzadságszagú a "már kisfiú koromban erről álmodoztam..." magyarázat. Scarlett esetében viszont őszintén megdöbbentünk, amikor először megláttuk A sziget előzetesében tipikus amerikai tenyészlibává silányítva egy olyan szerepben, amit az isten is Sarah Michelle Gellarnek vagy Tara Reidnek teremtett.

Van visszaút? Valószínűleg mindkettőjüknek kifutotta A sziget gázsijából az új pecóra, kocsira stb., mert hamarosan újra tehetségüknek megfelelő szerepekben láthatjuk őket. Scarlett két Woody Allen-filmre is leszerződött, amelyek közül az első (Match Point) már igen pozitív fogadtatásra lelt a cannes-i filmfesztiválon. Brian De Palma The Black Dahlia című film-noirjában a végzet asszonyát alakítja, majd visszatér független filmes gyökereihez Tom DiCillo Delirious című drámájában. Ewan McGregor hamarosan a Stay című misztikus thrillerben Naomi Watts partnereként látható, jövőre pedig hatalmas kihívásként a Sunset Boulevard filmváltozatában fakad ismét dalra Glenn Close-zal együtt.