Az eheti mozibemutatók között szinte minden műfaj kedvelője megtalálhatja a számára szimpatikus alkotást. A hat új film között van egy patetikus hollywoodi sikertörténetet sztárokkal és egy sztárokat nélkülöző, de szép képektől hemzsegő természetfilm. Két film is a címében viseli az "éjszakai" szót, az egyik ijesztgetős orosz, a másik ijesztgetős amerikai. Két dokumentumfilm-bemutató is jutott a hétre, egy erőszaktól fröcsögő és egy jóval csendesebb, belső utazást megjelenítő. Tessék választani!

Cinderella Man - 2005
Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

Forrás: [origo]

Miről szól? A '30-as évek gazdasági világválság által sújtott Amerikájában egy kiszuperált bokszoló visszatér a ringbe és padlóra küldi az aktuális világbajnokot. Ez aztán amerikai álom a javából!

Ki a rendező? Ron Howard, aki olyan jobb fajtából való hollywoodi filmeket is készített eddig, mint például a Lapzárta vagy az Ed Tv. De legtöbben az Egy csodálatos elme rendezőjeként ismerhetik.

Kik a szereplők? A bokszoló szerepében a valóban tenyérbe mászó képű, de nem teljesen tehetségtelen Russell Crowe-t láthatjuk, míg feleségét a neurotikus Renée Zellweger alakítja. Szerencsére a mellékszereplők közt felfedezhetünk olyan jó arcokat is, mint a Kerülőutak-ban híressé vált Paul Giamatti és a legutóbb a Szerelmem nyará-ban látott Paddy Considine.

Még valami? A film valós történetet dolgoz fel, de ez sajnos nem garancia arra, hogy nem csöpög a nyáltól. Sőt.