Az idei Filmszemle fődíjas alkotása, a Fekete kefe négy tengő-lengő fiú egy napját mutatja be, ahogy egyik esetlen kalandból a másikba sodródnak. A négy laza srácot alakító színészekkel beszélgettünk és megtudtuk, hogy melyikük nem csak a szerepe szerint lusta, melyikük akart katona lenni kiskorában, melyikük igazi álmodozó az életben is. De az is kiderült, hogy a kecske kiváló dramaturgiai érzékkel bírt.

Született: 1974

Karrier: 1995 óta a Krétakör Színház tagja.

Színházi szerepek: Szerelem, vagy amit akartok, NEXXT, Liliom, Megszállottak, W - munkáscirkusz, Leonce és Léna, Hazámhazám, A hideg gyermek, Mizantróp, Fekete ország, Nibelung-Lakópark, Kasimir és Karoline

Filmszerepek: Nexxt, Szortírozott levelek, Citromfej, Vírus, Fekete kefe

Hogyan jellemeznéd a fiút, akit a filmben alakítasz? Miben hasonlítasz rá és miben különbözöl tőle?

Fontos, hogy ezek nem fiktív figurák, négy igazi váci származású srác. Ami közös bennük, az a tengés-lengés. Nem mondanám, hogy nihilizmus, mert szellemileg nagyon is tevékenyek, nagyon komolyan megvan a véleményük a legpiszlicsárébb dolgokról is. A lustaság mindenképpen hasonló. Nagyon be tudok lustulni, ha nem rugdosnak, de egyébként nem hasonlítunk egymásra. Találkoztam Zolival (Rozgonyi Zoltán, akinek a valós kalandjain alapul a film sztorija - a szerk.), jóban vagyok vele, és régebben is volt egy-két ismerősöm, akik így élnek. Számomra ez teljesen megfejthetetlen. Csodálom az ilyen embereket, de ez tőlem messze áll.

Melyik a kedvenc jeleneted a filmben?

Nagyon szerettem azt a családot, ahol elmegy a tévén a kép, és az apa összeverekedik a fiával. Nagyon szerettem a kecske álmát is, amikor a kecske gondolatait látjuk.

Mi volt a forgatás legemlékezetesebb pillanata?

Folyamatosan nagyon jól éreztem magam. Nagyon jó volt a társaság. Tudom, hogy ez olyasmi, amit mindenki mond, mert ezt kell mondani, de tényleg az volt. Biztos átjön a filmen is, hogy nagyon tudunk közösen gondolkozni, a mai napig összejárunk.

Kisfiú korodban mi szerettél volna lenni?

Semmi az égvilágon. Vagy minden. Nem volt bennem eltökéltség, hogy tudatosan menjek valami felé, nemhogy ezért még tegyek is. Jól elvoltam magamban.

Most mi a legnagyobb álmod?

Folyamatos kérdések vannak bennem mindennel kapcsolatban. Hogy a helyemen vagyok-e, biztos, hogy ezt akarom-e, így akarom-e csinálni, nincs konkrét álmom.

Láttál valami jó filmet mostanában?

A gépész kifejezetten tetszett, most meg a Galaxis útikalauz stopposoknak-ot szeretném megnézni és a Palindromák-at.