Kell egy kecske

2005.09.02. 8:18

Született: 1974

Karrier: A Szkéné Színházban, a Stúdió "K" Színházban és Pintér Béla társulatában játszik.

Színházi szerepek: Tudósító, Frutta di mare, Ördögök, A görény dala, Városok sűrűjében, A sehova kapuja, Öl, butít, Megtisztulva

Filmszerepek: Uristen@menny.hu, Neked agdistis, Fekete kefe

Forrás: Budapest Film
Hernádi Csaba - Nézz még több képet a filmből! | Előzetes

Hogyan jellemeznéd a fiút, akit a filmben alakítasz? Miben hasonlítasz rá és miben különbözöl tőle?

Ő a tékozló. Amikor a fiúk összeszedik a pénzt, azt eljátszom. Játékos vagyok, aki nem tud ellenállni a különböző szerencsejátékoknak. Szerintem hasonlítok rá, de mindannyian hasonlítunk egy picit arra, akit játszunk, testhezállók a szerepek. Nekem ismerős a lézengés, ami a filmben van. Miskolcon nőttem fel, ebből jutott nekem bőven, és még most is jelen van ez valamelyest. Ez kortünet is szerintem, és jó dolog is. Nem szabad elhinni, hogy el kell dönteni gyerekkorban, hogy az ember mivel szeretné tölteni az életét. A naivitás, idealizmus is közös Antiban és bennem. Tele van ötletekkel, álmodozik, a vágyai után megy.

Melyik a kedvenc jeleneted a filmben?

Nekem az a kedvencem amikor ülnek a fiúk és nézik a tévén a műkorcsolyabajnokságot. Nincs szöveg, csak mereven nézik a tévét. Annyira kifejez valamit ebből a lebegő állapotból. Ahogy ott ülnek kellemes tanácstalanságban, az jó kontrasztot alkot azzal, ahogy a tévében korcsolyáznak a jégtáncosok. Erős hangulata van.

Mi volt a forgatás legemlékezetesebb pillanata?

Nagyon jó hangulat volt, nagyon összeszokott a stáb, és jó érzés volt az is, hogy Roland (Vranik Roland, a film rendezője - a szerk.) adott a véleményünkre. Fárasztó pillanatok is voltak, például amikor hajnali 4-5 körül próbáltunk, és aki épp nem volt kamera előtt, az aludt ott a holmik között. Meg persze a kecske, vele sok vicces dolog volt. Például amikor megrágta a forgatókönyvet. Vagy amikor lakótelepen forgattunk Tatabányán, és a helyi gyerekek játszottak vele. A tatabányai forgatás nagyon jó volt, nappal forgattunk, este fürödtünk a tóban.

Kisfiú korodban mi szerettél volna lenni?

Nem szerettem volna színész lenni. Inkább maga a színház izgatott, mint valami varázsdoboz, ami megnyílik, és bármi megtörténhet. Talán akartam rendőr is lenni, valószínűleg a filmek miatt.

Most mi a legnagyobb álmod?

Az, hogy csináljak én is egy filmet az egyik barátommal. Persze színészként is működöm, de szabadúszó vagyok. A film szinopszisa már megvan.

Láttál valami jó filmet mostanában?

Moziban nem nagyon voltam. Itthon néztem videón Kaurismäki Bohémélet című filmjét, az nagyon tetszett. Teljesen más stílusú, mint a Fekete kefe, de szintén fekete-fehér és a ritmusa nagyon hasonlít rá.

KAPCSOLÓDÓ CIKK