Kell egy kecske

2005.09.02. 8:18

Született: 1976

Karrier: a Színház és Filmművészeti Egyetem adásrendező szakára jár, emellett amatőr és alternatív színházaknál játszik.

Filmszerepek: Moszkva tér, Szép napok, Uno, Tesó, Fekete kefe

Forrás: Budapest Film
Réthelyi András - Nézz még több képet a filmből! | Előzetes

Hogyan jellemeznéd a fiút, akit a filmben alakítasz? Miben hasonlítasz rá és miben különbözöl tőle?

Ami a legfontosabb, hogy hallgatag. Egy olyan fiú, akire biztosan lehet számítani, ha megkérik valamire, ott van, de nagyon lusta. Én is nagyon lusta vagyok, ez a legfontosabb, amiben hasonlítunk, viszont én nem vagyok hallgatag.

Melyik a kedvenc jeleneted a filmben?

Amikor Hajduk Karesz csajozik a festőnővel. Remek, hogy az absztrakt képekről beszélgetnek, de közben tök más van a háttérben. Ez az egész környezetvédelmi-politikai festészet kitűnő ötlet a borzalmas képekkel.

Mi volt a forgatás legemlékezetesebb pillanata?

Több is volt. Nagyon durva volt, amikor előszedtük a kulcsot a kecske hasából, az iszonyú büdös volt. A kedvencem, amikor a kocsiban ülünk Gergővel és a kecskével, Karesz meg Csabi bent van a hentesnél és arról érdeklődnek, hogy hogy kell megölni egy kecskét. Gergő elkezd aggódni, hogy mi van, ha az állatvédők már fel is jelentettek minket. Azt mondja, hogy "az állatvédők, azok nagyon kemények". És a kecske kiváló dramaturgiai érzékkel mindig akkor mekegett egyet. Nem tudom, hogy hányszor vettük fel, de mindig.

Kisfiú korodban mi szerettél volna lenni?

Biztos a szokásos, szemetes meg ilyenek. Elképzelések nélküli gyerek voltam.

Most mi a legnagyobb álmod?

Egyelőre az, hogy befejezzem az iskolát. Rendező szakra járok, filmeket szeretnék csinálni.

Láttál valami jó filmet mostanában?

Az Edukators tetszett meglehetősen. A német filmgyártás most eléggé följött a szememben, A bukás is nagyon tetszett. A Kacsaszezon, meg az Osama volt még mostanában, ami bejött.

Bujdosó Bori

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK