A Jim Jarmusch - Bill Murray páros a cannes-i nagydíjas Broken Flowers - Hervadó virágokkal tér vissza a vászonra. A kedves, olykor melankolikus vígjátékban Murray nem ismeri a saját gyermekét, viszont öt jó nő is jut neki; Julie Delpy, Sharon Stone, Frances Conroy, Jessica Lange és Tilda Swinton szerepelnek a listán. Te is megtudhatod, hogy a vénülő nőcsábász mit kezd velük - az [origo] filmklub premier előtti vetítésén.

Don Johnson (Bill Murray) megfáradt agglegény, aki egy szép napon névtelen levelet kap, amelyben valamelyik volt szeretője arról tájékoztatja, hogy egy húsz évvel korábbi kapcsolatából fiúgyermeke született, aki valószínűleg éppen őt keresi. Túlpörgött szomszédja, Winston (Jeffrey Wright) a fejébe veszi, hogy megoldja Don életét, és levakarhatatlanul rászáll, amíg Don bele nem egyezik, hogy az ügy végére jár.

Don nekiindul, hogy felkeresse régi kedveseit és kiderítse, melyikük küldte a titokzatos levelet. A nyomozás csak ürügy ahhoz, hogy Don különböző komikus helyzetekbe kerülhessen az egymástól szögesen eltérő életet folytató nőkkel való találkozások során. Ahogy Jarmusch elmondta, a forgatókönyv megírásánál nem az foglalkoztatta, hogy Don élete hogyan alakult a film jelenjét megelőzően, miért épp olyan ember vált belőle, amilyen, csak az érdekelte, hogy a karaktert végigkísérje egy utazáson, különböző szituációkba helyezze és "megnézze", hogyan reagál azokra.

Nem szabad vakbélrepesztő poénokat vagy trükkösen csavaros befejezést várni a filmtől, ez egy sokkal visszafogottabb kis darab, amelyben inkább a jó színészi alakításokat és a kellemes-andalgós hangulatot lehet értékelni. A Jarmusch- és Murray-rajongók semmiképp sem fognak csalódni, bár sok újdonságot nem találunk ebben a filmben sem a rendező, sem a színész részéről, de a régóta megszokott önmagukat hozzák, és azt végül is nagyon szeretjük.

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt:

A Bill Murray által játszott Bob Harris whiskeyt reklámozott az Elveszett jelentés-ben.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt október 5-én szerdán 19 órára a Kossuth mozi nagytermébe (1132 Budapest Váci út 14.):

Antal Zita, Apats Gábor, Balázsy István, Barabás Erika, Békási Sándor, Benedek Glória, Bobor Szabolcs, Bodai Márton, Bognár Bea, Bolváry Zsuzsa, Borza Sándor, Csengery Máté, Cserép Szabolcs, Czinder Tünde, Égető Eszter, Favics Eszter, Forgács Nóra Kinga, Gachályi Tamás, Golány Eszter, Gyöngy Ildikó, Haris Alexandra, Heine Tímea, Hidas Hermina, Illés Róbert, Juhász Ildikó Andrea, Karányi Gábor, Kardos Róbertné, Kelemen Nóra, Kibedi Zsuzsanna, Kijácz Krisztina, Kiss Attila, Láng Eszter, Leitold Eszter, Madár Anita, Mikó Szilvia, Molnár Zita, Müller Adrienn, Nagy Attila, Nemesházi Gergely, Olasz Barbara, Pálházai János, Perhács László, Pólyi Konrád, Pusztai Józsefné, Rácz Remigia, Sendula Anita, Stroján József, Szalay Gergő, Szigeti Sándor, Szilágyi Éva Lilla, Szólya Ildikó, Szombati Erika, Táncsics András, Tanka Péter, Tóthné Farkas Erzsébet, Varga Nikoletta, Wenszky Tihamér, Wohlfarth Csilla

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne csüggedj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!