A filmrajongók legnagyobb örömére Quentin Tarantino elszórt néhány információmorzsát folyamatban levő filmes projektjeiről. Amellett, hogy a Sin City rendezőjével készül közös, vérben tocsogó filmet forgatni, önálló terveit sem hanyagolja el: lassan, de biztosan készül az Inglorious Bastards forgatókönyve, és a rendező a Kill Bill harmadik részét is tutira beígérte.

A rendező az MTV Newsnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy jelenleg Robert Rodriguezzel dolgoznak közös vállalkozásuk, a Grind House forgatókönyvén. A horrorfilm két különálló egyórás részből épül fel, az egyiket Rodriguez rendezi Planet Terror, a másikat Tarantino Death Proof címmel. Tarantino nyilatkozata szerint az alkotótársa epizódja, amely zombikról szól, valószínűleg még a sajátjánál is brutálisabb lesz. A Death Proof-ról egyelőre csak annyit árult el, hogy "kaszabolós film lesz, de kés helyett egy kocsi szerepel benne".

 

A két rendező leginkább arra pörög most, hogy a két film közé beszúrandó kamu előzeteseket kitalálják és leforgassák. Tarantino többféle stílusú előzetest tervez, valószínűleg lesz köztük spagetti western, "blaxploitation" (fekete közönséghez szóló fekete gengszterfigurákat szerepeltető film), kung-fu film és egészen biztosan lesz erotikus előzetes is, amelynek már a címe is megvan, Svéd tehenészlányok névre fog hallgatni. A filmek forgatása valószínűleg jövő év elején kezdődik majd.

 

Rodriguez a Grind House után közvetlenül nekilát a Sin City 2 forgatásának. Tarantino, aki már az első részben is közreműködött egy jelenet megrendezése erejéig, lelkesen nyilatkozott a folytatást illetően is. Amennyiben ismét felkérik, hogy vendégrendezőként vállaljon el egy jelenetet, egész biztosan élni fog a lehetőséggel.

 

Megtudhattunk pár új részletet az évek óta tervben levő Tarantino-filmmel, az Inglorious Bastards-zal kapcsolatban is. A második világháborús történet, amelynek a címét magyarul kb. Dicstelen köcsögök-ként adhatjuk vissza, sejthetőleg nem hagyományos, háborús hőstettekről regélő eposz lesz. A rendező már öt éve dolgozik a forgatókönyvön, és még egy évre van szüksége ahhoz, hogy befejezze. A szereposztásról egyelőre annyit lehet tudni, hogy a Tarantino filmjeiben rendszeresen szereplő Michael Madsen ismét feltűnik majd a vásznon.

 

Forrás: Best Hollywood
Kill Bill Vol. 1 - Uma Thurman és Vivica A. Fox

 

Tarantino újból megerősítette azt a Kill Bill 2 bemutatója idején tett nyilatkozatát is, hogy mindenképpen szeretné elkészíteni majd a harmadik részt is. Erre azonban még elég sokat kell várnunk: a történetet tíz évvel később akarja folytatni, amikor Vernita Green kislánya - akinek az édesanyját a szeme láttára gyilkolta meg a Menyasszony - már felnőtt, és bosszúra szomjazik. Ehhez persze meg kell várnia, hogy a kislány a valóságban is felnőjön, Uma Thurman pedig tíz évet öregedjen.