Nem vállalkozunk rá, hogy teljes felsorolást készítsünk a rebellis színészekből, de akad még néhány név, amelyik azonnal eszünkbe jut, ha hírhedt színészekről van szó. Lássuk a lázadó sztárok B-listáját!

Steve McQueen

Hamar félbehagyta az iskolát és inkább a motorozásnak szentelte idejét. Imádta a veszélyt és a sebességet. Filmjeiben általában saját maga hajtotta végre azokat a mutatványokat, amelyeket normális esetben kaszkadőrök végeztek volna helyette. Autóversenyzett és repülőgépet vezetett. A "Brando-iskolához" tartozó színész leghíresebb filmjei közé tartoznak a következők: A hét mesterlövész, A nagy szökés, Pillangó.

Robert De Niro

Színészi technikáját illetően szintén Brando nyomdokain jár, és némelyik durva figura, amelyet eljátszott pályája során, szintén a Brando-érzést idézi. Legendás alakítást nyújtott többek közt a Taxisofőr-ben, a Dühöngő biká-ban, a Volt egyszer egy Ameriká-ban és a Casinó-ban. A Keresztapa trilógiában ő játszotta a fiatal Don Corleonét, és alakításáért Oscar-díjat kapott, akárcsak Brando, aki az idős Corleone volt. Szigorúan őrzi a magánéletét, nagyon ritkán ad interjúkat. A '90-es évek végén állítólag rajtakapták egy prostituálttal Párizsban, de ő tagadta az esetet, és megfogadta, hogy soha többé nem teszi be a lábát Franciaországba.


Guillaume Depardieu

Gérard Depardieu fia nem is annyira filmszerepeiről, mint apjával való viharos viszonyáról és egyéb botrányairól híres. Tinédzserkorában több iskolából kirúgták, drogozott, lopott, prostitúciót vállalt. Másfél évig börtönben ült keménydrog-fogyasztás miatt. Az autós és motoros száguldozást sem megvető Depardieu 1995-ben súlyos balesetet szenvedett, amelyből sosem épült fel teljesen, évekkel később egyik lábát térdből amputálni kellett. Az intenzív szeretet-gyűlölet kapcsolatban álló idősebb és ifjabb Depardieu 2002-ben a Szeresd apádat című filmben játszott együtt, amely a valós viszonyukhoz hasonlóan durva apa-fiú kapcsolatról szólt. További filmjei közé tartoznak a Semmihasznák és a Pola X.

Beatrice Dalle

A francia színésznő a Betty Blue eleinte csak szenvedélyesnek tűnő, később őrületbe zuhanó főszereplőjének megformálásával vált ismertté. Dalle a valós életben sem problémamentes, állítólagos drogfüggősége, botrányai és lepcses szája meggátolták abban, hogy igazi sztárrá váljon. Többször letartóztatták fizikai bántalmazásért, illetve kábítószer-birtoklásért. Kicsi, de emlékezetes szerepet játszott Jarmusch Éjszaka a földön című filmjében, mint a párizsi jelenet vak utasa, legutóbb pedig a Tiszta című Olivier Assayas filmben láthattuk.


Angelina Jolie

Az excentrikus színésznő sosem volt hajlandó követni a Hollywood által diktált játékszabályokat. Nyilvánosan beszólt az apjának, Jon Voightnak, és a vérfertőzés gyanújába keveredett a bátyjával, James Havennel. Első férje Jonny Lee Miller volt (Sick Boy a Trainspotting-ból), akihez fekete bőrnadrágban és fehér ingben ment hozzá. Az ing hátuljára a saját vérével felírta a férje nevét. Fiatalabb korában falcolt, azaz késsel vagdosta magát. A vér iránti vonzalma második, Billy Bob Thorntonnal kötött házassága alatt sem hagyta el, az ő vérét egy ampullában hordta a nyakában. Számos tetoválás ékesíti a testét, többek közt az alhasán egy latin felirat: "Quod me nutrit me destruit", azaz "ami táplál, az pusztít el". Szerepválasztásában sem lehet gyávasággal gyanúsítani a remek színésznőt: a Kifutó a semmibe című filmtől kezdve nem félt rizikót vállalni. Ebben a drogos, később AIDS-ben elhunyt modellt, Gia Carangit alakította. Az Észvesztő-ben személyiségzavaros lányt játszott, és ezzel az alakítással el is nyerte a legjobb női mellékszereplő Oscar-díját.

Bujdosó Bori