A részeges ex-zsaru tömegeket vonz

2005.10.05. 13:36

Az elmúlt hétvégén mutatták be Spanyolországban a Torrente sorozat harmadik részét. A részeges ex-zsaruról szóló vígjátékra egymillió-négyszázezren váltottak jegyet összesen 7,2 millió euró értékben, így a film megdöntötte a Csillagok háborúja harmadik epizódjának nyitó hétvégén felállított bevételi rekordját, amely 6,14 millió euró volt.

A nálunk videón forgalmazott Torrente, a törvény két balkeze, illetve a Torrente 2 - A Marbella-küldetés főszereplő figurája (akit Santiago Segura alakít, aki egyben a filmek rendezője is) hazájában hatalmas rajongótábornak örvend. Az ex-zsaru cseppet sem szimpatikus hős: iszákos, tolókocsis apját koldulásra kényszerítő, primitív önző szemétláda. Az első részben drogkereskedőket próbál leleplezni barátai segítségével - persze valójában csak a pénzre hajt. A második epizódban, miután pénzét elkaszinózta, magánnyomozó irodát nyit, és egy terrorista bandát üldöz.

A most bemutatott, El Protector című harmadik részben testőrnek áll, és egy Spanyolországban tartózkodó európai parlamenti képviselőt véd, valamint testőrtanoncokat okít a szakmára. Feltehetően, elődjeihez hasonlóan, ez a film sem fog hiányt szenvedni durva, olykor gyomorforgató poénokból.

Jelenleg Spanyolországban Alejandro Amenábar Más világ című filmje vezeti a legnézettebb hazai filmek listáját. A Nicole Kidman főszereplésével készült horrordrámát nálunk is sikerrel vetítették. A Torrente 2, A Marbella-küldetés 5 millió eladott jeggyel a második a listán. A döbbenetesen erős nyitásból sejthető, hogy a harmadik rész hamarosan lekörözi elődjét és feltehetően az első helyezettet is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK