Bill Murray a világ egyik legszerencsésebb fickója. Nem csak azért, mert hihetetlenül tehetséges színész, és napjaink számos figyelemre méltó rendezőjének ő a hímnemű múzsája, de az utóbbi években felvonultatott szereplőtársnőit Hollywood bármelyik vezető sztárja megirigyelhetné. A Hervadó virágokban öregedő Don Juant alakít, aki végiglátogatja volt barátnőit, akiket egytől egyig csodálatos színésznők alakítanak. Összeállításunk elkíséri Murrayt a nosztalgia-sugárúton, és bemutatja a korban és szereplehetőségekben talán, de varázsukban egy cseppet sem hervadó színésznőket.

Jarmusch filmjében újra meggyőződhetünk arról, hogy Stone milyen tehetséges komika, bár igen ritkán veszik igénybe ezt a képességét, és még negyvenhét évesen is a szexdémon szerepét erőltetik vele kapcsolatban. Ez extra poénforrást jelent a filmben, főleg, hogy túlfűtött, nemes egyszerűséggel Lolitának keresztelt kislányát előbb ismerhetjük meg a bugyirózsaszín házikóban, mint Sharon karakterét.

Forrás: Best Hollywood

Bill Murray és Sharon Stone | Nyerd meg a film zenéjét!

Szerelmünk csúcspontja: A látványos lepedőakrobatikát és az alsóneműviselés szabályainak szabad értelmezését leszámítva is volt valami az Elemi ösztön-ben nyújtott alakításában, amiért a világ nem volt ugyanolyan többé. A filmhez kegyes volt az idő (Sharonhoz úgyszintén), és bármikor újranézve megérthetjük, hogy miért is borult a fél világ a lábai elé 1992-ben. A jövőre a mozikba (vagy videotékákba?) érkező folytatás miatt viszont már előre elnézést kérünk.

Amiért a láng kimúlt: Sharon csalfa volt, és válogatás nélkül összefeküdt olyan alakokkal, mint Sylvester Stallone (A specialista) vagy William Baldwin (Sliver) ország-világ szeme láttára. Később már erre sem volt hajlandó, de olyan szerencsétlenségekhez adta nevét, mint Az ördög háromszöge, a Jéghideg otthon vagy legutóbb a Macskanő.