Bill Murray virágoskertje

2005.10.18. 13:19

Az állatokkal beszélgető egykori szerető igen hűvösen fogadja a megőszült Don Juant, és kételyeket hagy a nézőben is azzal kapcsolatban, hogy vajon teljesen megzakkant-e, vagy csak esze ágában sincs betekintést engedni a magánéletébe ennyi idő után. Ráadásul az asszisztensnőjével (Chloe Sevigny) való viszonya is felvet pár kérdést, amelyeket a rövid epizód szándékosan megválaszolatlanul hagy.

Forrás: Best Hollywood

Bill Murray és Jessica Lange | Nézd meg a film előzetesét!

Szerelmünk csúcspontja: Szinte hihetetlen, hogy majd' negyed évszázada volt, hogy a démoni Jack Nicholson felgyömöszölte a konyhaasztalra Jessicát A postás mindig kétszer csenget titokzatos femme fatale-jának szerepében. Hasonlóan meggyőzően alakította a szenvedélybeteg hollywoodi sztárt a Frances-ben és a nőt, akiért még az old school stílusú transzvesztita, Dustin Hoffman is odavolt az Aranyoskám-ban. A hazai szívekbe leginkább a Zenedoboz kapcsán lopta be magát 1989-ben, amikor háborús bűnökkel vádolt magyar édesapját védte Constantin Costa-Gravas briliáns politikai és családi drámájában.

Aranyoskám A postás mindig... Frances

Amiért a láng kimúlt: A kilencvenes években Lange-ot is elérte a középkorú színésznők átka, és csupa méltatlan szerepre pazarolta tehetségét, többek között az Ezer hold, A vér szava vagy a Betti néni címűekben. Üdítő kivételt képez az évekig bemutatóra váró Kék ég, ami kis költségvetésű független film létére egy sor jelentős díjat bezsebelt a színésznőnek 1994-ben, köztük a második Oscarját is. Tavalyelőtt a Nagy hal helyezte újra reflektorfénybe az 56 éves Jessicát, és nincs megállás: a Hervadó virágok-at követően láthatjuk majd az új Wim Wenders-filmben (Kívül tágasabb), valamint a Neverwas és a The Mermaids Singing című drámákban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK