Bill Murray virágoskertje

2005.10.18. 13:19

Jarmusch szerint az az első filmje, amely alapvetően nem kívülállókról szól, így a rendező idegennek is érezte magát a legtöbb helyszínen, kivéve az isten háta mögötti farmot, ahol a viszontlátásnak egy cseppet sem örvendő Tilda karaktere éldegél. Kellemetlen meglepetés, hogy a színésznő pár perces vendégszereplés után nem csak a régi szeretőre, de a nézőkre is rácsapja az ajtót, és a számos sokatmondó részlet ellenére sem befolyásolja tovább a történet menetét.

Forrás: Best Hollywood

Tilda Swinton | Hol és mikor játsszák a Hervadó virágok-at?

Szerelmünk csúcspontja: A Virginia Woolf regényéből készült Orlandó-ban az örök ifjúságra kárhoztatott fiatalember nem csak életstílust, de nemet is vált életének hosszú évszázadai során. Az androgün hősnő szerepére Tilda tökéletes választásnak bizonyult, jelenléte hipnotikus mind férfiként, mind nőként, nem csoda, hogy szinte kultikus imádat övezi az alakítását. Tisztességes főszerepet azóta a Mélyvíz című nem éppen szokványos thriller anyatigrisének bőrébe bújva alakított, de ugyanilyen emlékezetes a Young Adam-beli szereplése is.

Forrás: Budapest Film

Tilda Swinton és Evan McGregor a Young Adam-ben

Amiért a láng kimúlt: Tilda szinte természetfölötti kisugárzásából számos hollywoodi stúdiófilm profitált: A part és a Vanília égbolt még hagyján, de értetlenül állunk a Constantine - A démonvadász-ban egyfajta Orlando-karikatúraként való feltűnése előtt. Legközelebb újra túlvilági lényt - egy fehér boszorkányt - alakít a Narnia krónikái - Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény című gyerekfilmben. Ennél némileg izgalmasabb, hogy mi lesz a sorsa Tarr Béla első angol nyelvű rendezésének, A londoni férfi-nak, amelynek Tilda alakítaná a női főszerepét, ha a forgatást nem kellett volna januárban leállítani a producer halála miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK